- 17:04 YILMAZ GÜVEN TAZELEDİ
- 12:00 FATSA’DA TARİHİ TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 10:44 “Durugöl’deki eski çöp alanı beton değil, yeşil alan olmalı!”
- 17:03 Kıranlı: “Teknikerlik bir madalyadır, gururla taşıyacağız”
- 14:40 EMNİYET MÜDÜRÜ ACAR, GAZETECİLERİ KONUK ETTİ
- 14:18 Gece Yarısı Zammı Yolda
- 13:02 8. Olağan Genel Kurul 1 Kasım’da
- 11:10 EMEP, “Durugöl Mahallesi'ndeki eski çöp alanı yeşil alan olmalı!”
- 12:52 102. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü Yapıldı
- 12:46 “Cumhuriyetimizi Türkiye Yüzyılı vizyonuyla taçlandıracağız”
- 12:42 “Cumhuriyetimizin Kazanımları”
- 12:37 102. yıl coşkusu
- 12:51 Rektör Prof. Dr. Orhan Baş’ın Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı
- 12:47 Vali Muammer EROL’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
- 12:17 Çağdaş Demokratlar Platformu Güven Tazeledi
Fındık Fiyatı
KORKARCA BÖCEĞİ İLE MÜCADELEYE DEVAM
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kahverengi kokarca ile mücadele kapsamında ilçelerde düzenlediği eğitim toplantılarıyla aktif bir rol üstleniyor.
Müdürlük, bu toplantılar aracılığıyla kahverengi kokarcanın tarım ürünlerine olan zararlarını ve bu zararları önleme yöntemlerini detaylı bir şekilde ele alıyor. Ayrıca, çevre dostu yöntemlerin tercih edilmesi ve doğal dengeye zarar vermeden mücadele edilmesi konusunda bilinçlendirme yapılıyor.
Eğitim toplantılarında, tarım ve orman uzmanları tarafından sunulan bilgiler sayesinde ilçe sakinleri, kahverengi kokarca ile etkili bir şekilde mücadele edebilme becerisini kazanıyorlar. Bu süreçte, kimyasal mücadele yerine çevre dostu yöntemlerin kullanımı teşvik edilerek, tarım ürünlerini korumanın yanı sıra çevre bilinci de arttırılıyor.
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, vatandaşları kahverengi kokarca ile karşılaşıldığında hızlı bir şekilde müdahale etmeye ve varlığıyla mücadele etmeye çağırıyor. "Gördüğün yerde yok et, gelecek sene rahat et" mesajıyla vatandaşlarda farkındalık oluşturulmaya çalışılarak, yerel halkın kahverengi kokarca ile mücadelede daha etkin bir rol oynaması hedefleniyor.
HABER MERKEZİ

