HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
16 Ocak 2024 Salı Saat: 15:05

Yılın ilk Kabine toplantısı başladı!

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Ek Zam Gündemde: Yüzde 44-45 Oranında Artış Bekleniyor.
Yılın ilk Kabine toplantısı başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ana gündem maddesi, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak ek zam oldu. Toplantının odak noktasında, emeklilere yapılacak zam oranının refah payıyla birlikte yüzde 44-45 seviyelerinde belirlenmesi bulunuyor. Bu zam oranının en düşük emekli aylıklarına da etki edeceği ve bu konuda farklı senaryoların masaya yatırıldığı ifade ediliyor.

Mevcut durumda 7 bin 500 lira olarak uygulanan en düşük emekli aylığına yönelik kök aylık ve bu tutar üzerine düzenleme konusunda farklı seçenekler içeren tablolar hazırlandı. Bu çalışma, Kabine toplantısında detaylı bir şekilde değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Maliye ve Hazine Bakanı Nureddin Nebati, Emekli Sandığı emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklileri arasında oluşan 11.68 puanlık zam farkının refah payı ile giderilmesi konusunda alternatifleri Cumhurbaşkanına sunacak. Erdoğan'ın, her iki bakanlıkça sunulan farklı yüzdelik oranları değerlendirip son kararı vereceği ifade ediliyor. 2024 yılı zam oranlarındaki eşitleme refah payı ayarlamasıyla gerçekleşebilir.


haber merkezi




Anahtar Kelimeler : Yılın, ilk, Kabine, toplantısı, başladı!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler