HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
15 Ocak 2024 Pazartesi Saat: 16:50

ALO 174 GIDA HATTI 7/24 YANINIZDA

Türkiye genelinde uygulanan "ALO 174 Gıda Hattı" sayesinde, tüketiciler güvenilir gıda tüketimi konusunda bilinçleniyor ve şikayetleri ile ilgili adımlar atılıyor.
ALO 174 GIDA HATTI 7/24 YANINIZDA

Türkiye genelinde uygulanan "ALO 174 Gıda Hattı" sayesinde, tüketiciler güvenilir gıda tüketimi konusunda bilinçleniyor ve şikayetleri ile ilgili adımlar atılıyor. 2023 yılında ilimizde yapılan 488 şikayet başvurusu, hızla değerlendirilerek sorunlara çözüm bulunuyor.

İl ve İlçe Müdürlüklerince Gıda Kontrol Görevlileri tarafından gerçekleştirilen incelemeler sonucunda, tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle 27 işletmeye 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'na göre idari yaptırımlar uygulanmıştır. Bu kararlar, tüketicilerin güvenli gıdaya ulaşımını sağlamak adına alınan önemli adımlardır.

Gıda Güvenilirliği konusunda açıklamalarda bulunan yetkililer, tüketicilerin güvenilir gıdaya erişimini temin etmek, tarladan sofraya gıdanın her adımını kontrol altında tutmak ve güvenilir gıdayı tüketicilere sunmak amacıyla ellerinden gelenin en iyisini yapmaya devam ettiklerini belirtiyorlar.

"ALO 174 Gıda Hattı"nın etkin kullanımının, tüketicilerin bilinçlenmesi ve güvenilir gıdaya ulaşmada önemli bir araç olduğu vurgulanıyor. Yetkililer, "Gıda Güvenilirliği, Herkesin Sorumluluğu" ilkesi doğrultusunda, tüketicilerin bu hat üzerinden şikayetlerini bildirmeye devam etmelerini ve güvenilir gıda konusundaki duyarlılıklarını sürdürmelerini önemle vurguluyor.

Bu tür uygulamaların yaygınlaşmasıyla birlikte, Türkiye'de gıda güvenilirliği konusunda daha büyük bir bilinç oluşturulması ve bu alanda alınan tedbirlerin artırılması hedefleniyor.

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : ALO, 174, GIDA, HATTI, 7/24, YANINIZDA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler