HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
13 Ocak 2024 Cumartesi Saat: 15:37

Böbrek Taşını Düşürmenin 7 Altın Kuralı!

Böbrek hastalıklarının en yaygın durumlarından biri olan böbrek türleri, genel özellikler bir sağlık sorunudur.
Böbrek Taşını Düşürmenin 7 Altın Kuralı!

Taş oluşumu, genellikle şiddetli ağrılara neden olan bir ses duyuluyor. Kanal düşmeyen taşlar genellikle belirti vermezken, bölgedekiye düşen taşlar ise böbrek ağrısını değiştirebilir ve istenmeyen kasılmaları tetikleyebilir. Ağrı süresi, taşın büyüklüğüne, ağırlığına ve kişinin gidişine bağlı olarak değişiklik gösterilebilir.

Taşın düşmesi anındaki ağrının sıcaklığı ve süresinin değişmediğini gösterir. Bazı otomatik bu ağrı hızlı bir şekilde devam eder, bazılarında ise durumun gidişatına bağlı olarak değişim gösterir. Aşırı büyük taşların düşme süreci engellenebilir ve bu durumda cerrahi gerekli bir operasyon olabilir.

Böbrek taşı düşerken oluşan ağrının azalması için öncelikle ağrı üzerinde olması önemlidir. Evde kullanılan hafif dozlu ağrı kesiciler, bu ağrının geçici olarak hafiflemesine yardımcı olabilir. Minoset gibi önerilen sesli kesiciler tercih edilebilir.

Aspirin türü ağrı kesicilerin kullanımının kesilmesi sırasında hareket kabiliyeti arttırılabilir, bu nedenle bu tip programın tercih edilmemesi önerilir. Evde kullanılan ağrı kesiciler genellikle kısa süreli rahatlama sağlar. Ancak narkotik içeren ağrı kesiciler gibi daha etkili sistemler da tercih edilebilir.

Alfa bloker olarak bilinen tamsulosin, böbrek taşı ağrılarının tedavisi tercih edilen ve sıklıkla reçete edilen bir ilaçtır. Bu türlerin kullanımı, doktor süreçleriyle yapılmalıdır. Böbrek taşı sorunu yaşayacak, ağrılarını hafifletmek ve rahatlatmak adına uzman bir doktordan destek alınması önemlidir.


haber: nazlıcan keser




Anahtar Kelimeler : Böbrek, Taşını, Düşürmenin, 7, Altın, Kuralı!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler