HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
12 Ocak 2024 Cuma Saat: 11:39

Bireysel Sulama Sistemleri İçin Hibe Duyurusu

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bireysel sulama sistemleri için hibe başvuruları başlatıldı.
Bireysel Sulama Sistemleri İçin Hibe Duyurusu

İl Müdürü Yılmaz, sulamanın tarımsal üretimde kritik bir rol oynadığını vurgulayarak, özellikle fındık gibi önemli ürünlerde sulama sistemlerinin verim ve kalite artışına katkı sağladığını ifade etti. Basınçlı sulama sistemlerinin su kullanımını etkin ve tasarruflu hale getirdiğini, aynı zamanda bitki besin maddelerinin sulama suyu ile birlikte verilmesinin işgücünden tasarruf sağladığını söyledi.

Başvuruların 22 Şubat 2024 tarihine kadar kabul edileceğini belirten Yılmaz, özellikle fındık ve kivi üreticilerini destekten faydalanmak için başvurularını zamanında yapmaya çağırdı. Modern sulama sistemleri arasında tarla içi damla sulama, yağmurlama, mikro yağmurlama ve yüzey altı damla sulama gibi yöntemlere %50 oranında hibe desteği sağlanacağını duyurdu.

Başvuruda bulunmak isteyen çiftçilere, detaylı bilgi almak ve başvurularını tamamlamak için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne başvurmalarını önerdi. İl Müdürlüğü ekiplerinin çiftçilere rehberlik edeceğini ve süreçle ilgili gerekli bilgileri sağlayacaklarını belirtti.


HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : Bireysel, Sulama, Sistemleri, İçin, Hibe, Duyurusu

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler