HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
11 Ocak 2024 Perşembe Saat: 14:26

SALGIN GİT GİDE BÜYÜYOR!

Türk Tabipleri Birliği'nden Salgın Açıklaması: "Bahar Nezlesi Değil, Ölümcül İnfluenza ve COVID Salgını"
SALGIN GİT GİDE BÜYÜYOR!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu (AHEK), son dönemlerde artış gösteren solunum yolu hastalıkları salgınına dikkat çekerek, "Yaşadığımız bahar nezlesi değil, ölümcül İnfluenza ve COVID salgını" uyarısında bulundu.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, TTB Pandemi Çalışma Grubu üyesi Güçlü Yaman’ın verilerine atıfla, fazladan ölüm sayısının pandemi öncesi dönem ortalamasının üzerine çıktığını belirtti. Bu durumu, İnfluenza ve COVID-19 salgını olarak tanımlayan Fincancı, tüm toplumun bu salgına karşı dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Ali İhsan Ökten, acil servislerin ve yoğun bakımların dolduğunu, randevuların aksadığını belirterek, toplumun maske, mesafe, hijyen ve havalandırma önlemlerini uygulamaya çağırdı. Ayrıca, hastane polikliniklerinin randevu bulunamayacak durumda olduğuna dikkat çekti.

TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı Emrah Kırımlı ise pandemi döneminde yaşanan dalgaların geri çekilebildiğini ancak şu anda alınan önlemlerle daha ciddi bir durumla karşı karşıya kalındığını ifade etti.


haber merkezi




Anahtar Kelimeler : SALGIN, GİT, GİDE, BÜYÜYOR!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler