HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
10 Ocak 2024 Çarşamba Saat: 12:47

TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE TÖREN!

Bağımsız, bağlantısız gazetecilik anlayışıyla faaliyet gösteren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti başkanlık devir-teslim töreniyle gündeme geldi.
TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE TÖREN!

Törende, 10 yıldır başkanlık görevini sürdüren Turgay Olcayto, görevini yeni başkan Vahap Munyar'a devretti.

Tören kapsamında TGC üyelerine veda konuşması yapan Turgay Olcayto, kurucu başkanları Sedat Simavi'nin izinden hiç ayrılmadan çalıştıklarını belirterek, yeni dönemde de bu çizginin devam edeceğine inandığını ifade etti. Olcayto, ayrıca, görev süresince biriktirdiği dostluklarından duyduğu mutluluğu paylaşırken, gelecekte de aynı çizgide devam edeceğine olan inancını vurguladı.

Yeni başkan Vahap Munyar ise duygularını paylaşarak, TGC'nin kurumsal değerlerine bağlı kalarak çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Munyar, göreve geldikleri günden itibaren belirlenen projeleri ve ilkelere sadık kalarak çalışacaklarını ifade etti. Ayrıca, TGC'nin Huzurevi inşaat ruhsatını aldıklarını ve bağışlarla gerçekleştirecekleri bu projenin yanı sıra Basın Müzesi'nin restorasyonu için çalışmalara devam ettiklerini açıkladı.

Törende, 2023 faaliyetleri konusunda bilgi veren TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş ise bağımsız ve bağlantısız gazetecilik anlayışıyla haberin serbest dolaşımını savunmanın önemine vurgu yaptı. Güneş, özellikle son bir buçuk yıl içinde gazetecilere yönelik yaşanan zorlukları ve baskıları paylaşarak, TGC'nin bu konuda aldığı tutumu açıkladı.

Törene çok sayıda gazetecinin katıldığı belirtilirken, TGC'nin yeni dönemde de bağımsız medya ve gazetecilerin haklarını savunma misyonuna vurgu yapılıyor.


HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : TÜRKİYE, GAZETECİLER, CEMİYETİNDE, TÖREN!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler