HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
9 Ocak 2024 Salı Saat: 16:57

El bileğindeki ağrılar bu hastalıkların sinyali olabilir!

Op. Dr. Ömer Yonga: "El Bileği Ağrıları İhmal Edilmemeli, Altında Yatan Neden Tespit Edilmelidir"
El bileğindeki ağrılar bu hastalıkların sinyali olabilir!

El bileği ağrılarına dikkat çeken Op. Dr. Ömer Yonga, bu tür ağrıların ciddi sorunlara yol açabileceğini ve ihmal edildiğinde kalıcı hasarlara neden olabileceğini belirtti. Yonga, özellikle karpal tünel sendromunda uzun süreli sinir sıkışmasının sinirde kalıcı hasara neden olabileceğine vurgu yaptı. Ayrıca, tedavi edilmeyen tendon iltihaplanmalarının işlev kaybına ve tendon zedelenmelerine kadar ilerleyebileceğine dikkat çekti.

Op. Dr. Ömer Yonga, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "El bileği ağrıları sıklıkla hafife alınan problemler arasında yer alsa da, ihmal edildiğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Örneğin, karpal tünel sendromunda sinirin uzun süreli sıkışması, sinirde kalıcı hasara neden olabilir. Aynı şekilde, tedavi edilmeyen tendon iltihaplanmaları uzun vadede işlev kaybına ve tendon zedelenmelerine kadar giden sonuçlara yol açabilir."

El bileği ağrılarının genellikle altında yatan bir neden olduğunu belirten Yonga, bu nedenin doğru bir şekilde tespit edilmesinin tedavi sürecinde önemli olduğunu vurguladı. Hastaların, ağrılarının sürekli hale gelmesi veya şiddetlenmesi durumunda bir sağlık profesyoneliyle görüşmelerini önerdi. Op. Dr. Ömer Yonga, "El bileği ağrıları önemsenmeli ve altta yatan neden mutlaka ortaya konmalıdır" diyerek, bu tür durumların ihmal edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

HABER: NAZLICAN KESER





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler