HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
8 Ocak 2024 Pazartesi Saat: 15:45

TOPLU TAŞIMAYA ZAM!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), bugün yapılan toplantının ardından toplu ulaşım ücretlerine önemli bir zam yapma kararı aldı.
TOPLU TAŞIMAYA ZAM!

Yapılan oturumda, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün'ün yönetiminde İstanbul'daki toplu ulaşım ücretleri masaya yatırıldı.

Toplu taşıma hizmetlerine yönelik olarak İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, personel servisi işletmecileri, okul servisi işletmecileri, minibüsçüler odası ve Turyol Kooperatifi tarafından yapılan zam talepleri değerlendirildi. İBB yönetimi, esnaftan gelen talepleri, enflasyon, asgari ücret ve yakıt fiyatındaki artışı göz önünde bulundurarak yüzde 28.09 oranında zam teklifi sundu. Oylamada, yeni teklif oybirliği ile kabul edildi.

Yeni zamlı tarifeye göre, tam elektronik bilet fiyatı 15 TL'den 17.70 TL'ye yükseldi, öğrenci biletleri ise 8.62 TL olarak belirlendi. Marmaray tam parkur ücreti 33.20 TL'den 39.16 TL'ye çıktı. Taksi indi-bindi ücreti 70 TL'den 90 TL'ye, taksi açılış ücreti ise 19.17 TL'den 24.55 TL'ye yükseltildi. Minibüs ücretleri mesafeye göre 15.50 TL ile 20 TL arasında değişiklik gösterirken, öğrenci ücreti 8 TL'den 10 TL'ye yükseltildi. Okul servisi ücretleri ise ikinci yarıyıldan itibaren bin 300 TL'den bin 665 TL'ye yükseltildi.

Bu zam kararı, İstanbul'da toplu ulaşım hizmetlerinden yararlanan vatandaşları ve işletmecileri etkileyecek önemli bir gelişme olarak değerlendirilmektedir.


HABER: NAZLICAN KESER




Anahtar Kelimeler : TOPLU, TAŞIMAYA, ZAM!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler