HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
7 Ocak 2024 Pazar Saat: 11:32

Sıcaklıklar yüzünden rotası değişti!

İstanbul ve İzmir'de Zehirli Balon Balığı Alarmı: Kızıldeniz'den Gelen Tehlike!
Sıcaklıklar yüzünden rotası değişti!

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte, Akdeniz'e yerleşen zehirli balon balığı, rotasını değiştirerek İstanbul ve İzmir'e doğru ilerliyor. İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Metin Karan, zehirli balıkların artık İstanbul ve İzmir kıyılarında görülebileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Kızıldeniz'den gelerek Akdeniz'e yerleşen balon balıklarının sıcaklık değişiklikleri nedeniyle rota değiştirdiğini belirten Karan, "Balon balığı türlerini fotoğrafları ile tanıtmak lazım. Bu balığın her türü oldukça zehirli ve tehlikeli" ifadelerini kullandı.

Son dönemde sıcak hava dalgalarının etkisiyle deniz suyu sıcaklıklarının arttığına dikkat çeken uzmanlar, bu durumun zehirli balon balıklarının Akdeniz'den kuzeye doğru göç etmelerine neden olduğunu belirtiyor. İstanbul ve İzmir'de yaşayanlar, denizde yüzerken bu zehirli balıklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor.

Yetkililer, balon balığı türlerini tanımak ve tehlikelerini bilmek adına bilgilendirme kampanyalarına ağırlık veriyor. İstanbul ve İzmir'de sahil güvenlik ekipleri, vatandaşları bu konuda bilinçlendirmek ve gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıyor.

Bu gelişmelerle birlikte, İstanbul ve İzmir kıyılarında zehirli balon balığına karşı alınacak önlemler yakından takip ediliyor.


HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : Sıcaklıklar, yüzünden, rotası, değişti!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler