HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
6 Ocak 2024 Cumartesi Saat: 12:41

Göksel Demirel Engelli Bireyler ve Aileleriyle Buluştu

Vali Erol, Engelli Bireylerimizle Kahvaltı Programında Bir Araya Geldi.
Göksel Demirel Engelli Bireyler ve Aileleriyle Buluştu

Ordu Hasta ve Engelli Haklarını Koruma Derneği Başkanı Göksel Demirel, Engelli bireyler ve aileleriyle kahvaltı programında bir araya geldi.

Programa Ordu Valisi Muammer Erol’da katıldı. Yapılan toplantıda, engelli bireylerin yaşadığı sorunları, sıkıntıları ve taleplerini dinleyen Vali Erol, bu konuda çözüm odaklı adımların atılması gerekliliğine vurgu yaptı.

Ordu Hasta ve Engelli Haklarını Koruma Derneği Başkanı Göksel Demirel, kahvaltı programında yaptığı konuşmada, "Toplumun ayrılmaz bir parçası olan engellilerin umutlu ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak imkanlara kavuşturulması, devletimizin öncelikli görevleri arasında yer alıyor" ifadelerini kullandı.

Demirel, engellilerin kendi kendilerine yeterli bireyler olarak yetişmesinde sivil toplum kuruluşlarına ve toplumun her bir ferdi üzerine düşen görevleri olduğunu belirtti. Ayrıca, ülkede nüfusun %12.29'unu oluşturan engelli bireylerin insan onuruna yakışır bir yaşam sürdürebilmeleri için eğitim seviyelerinin yükseltilmesi, engelli maaşlarının ihtiyaçları karşılar hale getirilmesi, evde bakım maaşlarının sağlanması, istihdam fırsatlarının artırılması gibi konularda çalışmaların sürekli ve kararlı bir şekilde devam ettiğine dikkat çekti.

Dernek tarafından düzenlenen mesleki eğitim kursları sayesinde birçok engelli bireyin özel sektörde istihdam edildiğini ve EKPSS sınavlarıyla kamu kurumlarında memur kadrolarında istihdam edilen engelli sayısının arttığını aktaran Demirel, engellilerin yaşadıkları sorunların sadece onların değil, ailelerinin, çevrelerinin ve toplumun ortak sorunu olduğunu vurguladı. Engellilikle ilgili politikaların, sadece engellilerin haklarını sağlamakla sınırlı olmayıp, engelliliğe neden olan etmenlerin çözümünü de içermesi gerektiğini belirtti.


HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : VALİ, EROL, ENGELLİ, BİREYLERİMİZLE, BİR, ARAYA, GELDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler