HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
5 Ocak 2024 Cuma Saat: 12:41

Ordu’da Bal Üretimine Yeni Bir Katkı: "Kestane Yetiştiriciliği Projesi"

Ordu, Türkiye'nin en fazla bal üretimi yapılan illeri arasında öne çıkarken, arıcılığı destekleyerek üreticilere yeni bir gelir kapısı oluşturmayı hedefleyen bir proje hayata geçirdi.
Ordu’da Bal Üretimine Yeni Bir Katkı: "Kestane Yetiştiriciliği Projesi"

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gülyalı ve Çaybaşı ilçelerindeki 11 üreticiye toplamda 600 adet betizac çeşidi kestane fidanı dağıtarak "Kestane Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi"ni başlattı.

Proje kapsamında dağıtılan fidanlar, 30 dönüm kapama kestane bahçesinin oluşturulmasına katkı sağlayacak. Bu çalışma ile birlikte, sadece kestane meyvesinden elde edilen gelirin değil, aynı zamanda kestane balı üretimi için önemli bir polen kaynağının da oluşturulması hedefleniyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, üreticilerin alternatif gelir kaynaklarını çeşitlendirmek amacıyla başlattığı projelerle, tarım ve arıcılık sektörlerine yeni olanaklar sunmaya devam ediyor. Kestane Yetiştiriciliği Projesi, hem arıcılık faaliyetlerini destekleyerek hem de kestane üretimiyle ekonomiye katkıda bulunarak Ordu'nun tarımsal potansiyelini artırmayı amaçlıyor.


HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler