HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Ocak 2024 Perşembe Saat: 16:34

"Görme kaybına bile yol açabilir"

Göz kuruluğu, özellikle kış aylarında soğuk havaya, rüzgara ve kapalı ortamlardaki düşük nem seviyelerine maruz kalmakla ilişkilidir.
"Görme kaybına bile yol açabilir"

Göz kuruluğu belirtileri arasında yanma, batma, kızarıklık, kumlanma hissi, görme bulanıklığı ve göz yorgunluğu bulunabilir. Göz kuruluğunu önlemek ve rahatlatmak için aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:

  1. Rüzgara Karşı Korunun: Rüzgarlı havalarda geniş çerçeveli güneş gözlükleri kullanarak gözlerinizi koruyun.

  2. Sık Sık Su İçin: Yeterli su içmek, gözyaşı üretimini destekleyebilir. Günde en az 2 litre su içmeye özen gösterin.

  3. Nemli Ortamlarda Bulunun: Kapalı ortamları sık sık havalandırın ve nem seviyesini korumak için nemlendirici kullanın.

  4. Suni Gözyaşı Kullanın: Göz hekiminizin önerisiyle uygun bir suni gözyaşı kullanabilirsiniz. Bu, gözlerinizi nemli tutmaya yardımcı olabilir.

  5. Bilgisayar Kullanımında Ara Verin: Bilgisayar veya diğer dijital ekranları uzun süre kullanıyorsanız, her 40 dakikada bir 20 saniye boyunca gözlerinizi kapatın veya uzak bir noktaya odaklanın.

  6. Kontakt Lens Kullanırken Dikkat Edin: Kontakt lens kullanıyorsanız, lenslerinizi temiz tutun, önerilen sürelerde değiştirin ve göz doktorunuzun önerilerine uyun.

  7. Göz Egzersizleri Yapın: Gözleri rahatlatmak için düzenli olarak göz egzersizleri yapabilirsiniz. Örneğin, gözleri yavaşça çevirme, yukarı ve aşağı bakma egzersizleri faydalı olabilir.

  8. Balık Yağı Takviyesi: Omega-3 yağ asitlerini içeren balık yağı takviyeleri, göz sağlığını destekleyebilir.

Göz kuruluğu şikayetleriniz devam ederse veya şiddetlenirse, bir göz doktoruna başvurmanız önemlidir. Göz doktorunuz, durumunuzun nedenini değerlendirerek uygun tedavi seçeneklerini önerebilir.


HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : "Görme, kaybına, bile, yol, açabilir"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler