HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
3 Ocak 2024 Çarşamba Saat: 12:53

OKUL YOLU KARANLIK!

Tasarruf gerekçesiyle 2016’dan beri yaz-kış saati uygulaması yapılamıyor. Milyonlarca ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisi kış döneminde gün ışığından faydalanamıyor.
OKUL YOLU KARANLIK!

       Tasarruf gerekçesiyle 2016’dan beri yaz-kış saati uygulaması yapılamıyor. Milyonlarca ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisi kış döneminde gün ışığından faydalanamıyor. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, veli olarak tüm velileri göreve davet ederek, “çocuklar beden sağlığından ve ruh sağlığından oluyor” dedi.

Adıgüzel kızı İdil Deniz'in sabah karanlıkta okul yolculuğuna eşlik ederek tepkisini şöyle dile getirdi:

“Çocuklar yolda uyuyor”

"Türkiye'nin karanlıkla mücadelesinde bir Ankara sabahından iyi geceler diyorum. Günaydın demiyorum iyi geceler diyorum. Yola düştüğümüzde ortalık karanlık, okula vardığımızda hatta çocukların ilk dersinde hala karanlık. Çocuklar uykusundan oluyor, yolda uyuyor ve hatta ilk derste uyumaya devam ediyor. Aileler huzurundan oluyor, çocuklar beden sağlığından ve ruh sağlığından oluyor. Peki, bütün bunlar niçin oluyor? Bütün işçiler, çalışanlar, memurlar sabahın köründe yollara dökülüp yollarda, evlerde, iş yerlerinde elektriği niçin fazladan yakıyor. Türkiye neyin bedelini ödüyor? Cevabını verelim, Erdoğan'ın yandaş elektrik dağıtım firmalarının daha fazla kazanmasının bedelini ödüyor. Çünkü Erdoğan milletin yanında değil. Erdoğan bu çocukların yanında değil. Çocuklar okulda öğün atlıyor, bazı çocukların bir su alacak parası yok. Ama Erdoğan'ın derdi çocukların tasası değil yandaş elektrik dağıtım firmalarının kasası.

“Okula giderken karanlık köşelerde tehlike içinde olacaklar”

Milyonlarca insan bu eziyeti sadece bu firmalar daha fazla kazansın diye çekiyor. Bugün Erdoğan onları düşünüyor yarın da seçimlerde onlar Erdoğan'ı düşünecek. Bu düzen böyle devam ederse ülkenin huzuru kaçmaya, çocuklarımızın ruh ve beden sağlığı bozulmaya devam edecek. Okula giderken karanlık köşelerde tehlike içinde olacaklar. Türkiye bunun ekonomik faturasını ödemeye devam edecek.” dedi.

“Tüm velileri  göreve davet ediyorum”

Adıgüzel yolda açıklamalarına devam ettiği esnada  kızı İdil'in arabada koltukta uyuduğu görüldü.

Adıgüzel, "Türkiye çile çekmiş, eziyet çekmiş, herkesin cebinden gitmiş, bunlar Erdoğan'ın umurunda değil. O tercihini yapmış. Zaten Türkiye'de hiçbir eziyet boşuna çekilmez. Çocukların ruh ve beden sağlığını, ailelerin ekonomisini bozan bu sisteme karşı bir Milletvekili olarak görevimizi yaptık, teklifler verdik, mecliste konuşmalar yaptık, basın toplantıları düzenledik. Ancak çözüm üretemedik. Şimdi bir veli olarak tüm velileri göreve davet ediyorum. Herkes gereğini yapsın, itiraz hakkınızı kullanın, sivil direniş başlatın kardeşim.Hava ancak ilk dersin yarısında aydınlanıyor" dedi.




Anahtar Kelimeler : OKUL, YOLU, KARANLIK!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler