- 17:04 YILMAZ GÜVEN TAZELEDİ
- 12:00 FATSA’DA TARİHİ TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 10:44 “Durugöl’deki eski çöp alanı beton değil, yeşil alan olmalı!”
- 17:03 Kıranlı: “Teknikerlik bir madalyadır, gururla taşıyacağız”
- 14:40 EMNİYET MÜDÜRÜ ACAR, GAZETECİLERİ KONUK ETTİ
- 14:18 Gece Yarısı Zammı Yolda
- 13:02 8. Olağan Genel Kurul 1 Kasım’da
- 11:10 EMEP, “Durugöl Mahallesi'ndeki eski çöp alanı yeşil alan olmalı!”
- 12:52 102. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü Yapıldı
- 12:46 “Cumhuriyetimizi Türkiye Yüzyılı vizyonuyla taçlandıracağız”
- 12:42 “Cumhuriyetimizin Kazanımları”
- 12:37 102. yıl coşkusu
- 12:51 Rektör Prof. Dr. Orhan Baş’ın Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı
- 12:47 Vali Muammer EROL’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
- 12:17 Çağdaş Demokratlar Platformu Güven Tazeledi
Fındık Fiyatı
ORDU, AFETE DİRENÇLİ ŞEHİR OLMA YOLUNDA ADIMLAR ATILIYOR!
Bu kapsamda, şehirde olası doğal afetlere karşı daha etkili planlama, programlama ve koordinasyon sağlamak amacıyla Afet Yönetim Bilgi Sistemi (AYBİS) yazılımını geliştirdi.
Afet İşleri Dairesi Başkanlığı'nın kurulmasıyla birlikte, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler liderliğinde hayata geçirilen AYBİS programı, personel tasarrufu, zaman yönetimi, veri akışı, olaya müdahale hızı, iletişim hızı, personel yönetimi, veriye ulaşma hızı gibi birçok önemli özelliği barındırıyor. Geliştirilen yazılım, Büyükşehir Belediyesi personeline yönelik bilgilendirme eğitimi ile kullanıma sunuldu.
Eğitim toplantısına katılan Başkan Güler, Ordu'nun afete karşı dirençli bir kent olması noktasında Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerine vurgu yaptı. Bu çalışmanın, afetlere karşı etkili ve koordineli bir mücadele stratejisi oluşturmak adına önemli bir adım olduğunu belirten Başkan Güler, "Afete dirençli bir kent olma noktasında önemli bir adım atacağız" dedi.
Ordu'nun bu afet yönetim bilgi sistemi ile gelecekteki doğal afetlere karşı daha hazırlıklı ve koordineli bir şekilde mücadele etmesi hedefleniyor.
HABER MERKEZİ

