HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
1 Ocak 2024 Pazartesi Saat: 18:01

"Adıgüzel: İsrail’e İhracat Yapan Firmalar Açıklansın"

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, İstanbul Ticaret Odası'nın kayıtları üzerinden İsrail'e ihracat yapan firmaların ve firma sahiplerinin açıklanması çağrısında bulundu.
"Adıgüzel: İsrail’e İhracat Yapan Firmalar Açıklansın"

Adıgüzel, özellikle Filistin'e yönelik yaşanan olaylar ve Türkiye'nin İsrail'e gerçekleştirdiği ihracatla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"İTO'nun kayıtları ile İsrail'e ihracat yapan firmalar ve firma sahipleri ortaya konmalıdır. Kimin Filistin'deki çocuk ölümlerinden sorumlu olduğu ve kimin ülkeye ihanet ettiği açığa çıkmalıdır. 500'ün üzerinde gemi ile İsrail'e ihracat yapıldığı belirtiliyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, bu ihracatın içinde demir-çelik ihracatının da yer aldığı ifade ediliyor. Bu rakamların şeffaf bir şekilde açıklanması ve hangi firmaların bu ihracatlarda yer aldığının kamuoyuna duyurulması gerekmektedir."

Ayrıca, Adıgüzel, İsrail'e yapılan ihracatın içinde silah ihracatının da bulunduğunu ve bu konuda ciddi bir artış yaşandığını belirterek, bu ihracatı gerçekleştiren firmaların ve bu işlemlerde sorumluluğu bulunan kişilerin açıklanması talebinde bulundu.


HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler