HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
30 Aralık 2023 Cumartesi Saat: 20:02

YURT DIŞI TELEFON HARÇLARINA ZAM!

"Yurt Dışından Getirilen Cep Telefonlarına Yüzde 228 Zam! Vergi Artışlarıyla Birlikte Dikkat Çeken Gelişmeler"
YURT DIŞI TELEFON HARÇLARINA ZAM!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile vergi artışlarına gidildi. Kararın en dikkat çekici noktalarından biri, yurt dışından getirilen cep telefonlarına uygulanan izin harcında yüzde 228'lik bir zam yapılmış olması. Bu kararla birlikte, önceki 6 bin 91 lira olan vergi, 20 bin liraya çıkarıldı. Ayrıca, cep telefonlarından alınan KDV oranı yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseltildi. Bu vergi artışı, cep telefonu alımlarını etkileyerek tüketiciler üzerinde finansal bir yük oluşturabilir.

Aynı kararla birlikte, diğer ürünlerde uygulanan Katma Değer Vergisi (KDV) oranları da değiştirildi. Diğer ürünlerde yüzde 8 olan KDV oranı, yüzde 10'a çıkarıldı. Bu artış, genel tüketici mallarına uygulanan KDV oranlarında önemli bir değişiklik olarak öne çıkıyor.

Kararın kapsamı ayrıca Harçlar Kanunu'nda yer alan vergilerde de artışa işaret ediyor. Yargı, Noter, Vergi Yargısı, Tapu ve Kadastro, Konsolosluk, Pasaport, İkamet Tezkeresi, Çalışma İzni, Çalışma İzni Muafiyeti, Vize, Dışişleri Bakanlığı Tasdik, Gemi ve Liman, İmtiyazname, Ruhsatname, Diploma ve Trafik harçlarını kapsayan 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tarifelerde yer alan maktu harçlara yüzde 50 oranında artış yapıldı.

Bu vergi artışlarının genel ekonomik etkileri ve tüketiciler üzerindeki yansımaları yakından takip edilecek.

HABER: NAZLICAN KESER




Anahtar Kelimeler : YURT, DIŞI, TELEFON, HARÇLARINA, ZAM!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler