HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
30 Aralık 2023 Cumartesi Saat: 09:45

"Okullarımızda tarikat ve cemaatleri istemiyoruz!"

Eğitim-İş Ordu Şubesi Başkanı Neşet Sayman, Ordu Fen Lisesi'nde dağıtılan tarikat ve cemaat kitaplarına yönelik tepkisini açıkladı.
"Okullarımızda tarikat ve cemaatleri istemiyoruz!"

Eğitim-İş Ordu Şubesi Başkanı Neşet Sayman, Ordu Fen Lisesi'nde dağıtılan Işık Cemaati'ne ait kitaplara karşı çıkarak okul önünde bir açıklama yaptı. Kitapların okul müdürü tarafından dağıtılmasına tepki gösteren Sayman, Cumhuriyet'in aydınlık öğretmenleri olarak çocuklara ve okullara sahip çıkmak için alanlarda olduklarını belirtti.

Açıklamasında "Okullarımızda tarikat ve cemaatleri istemiyoruz!" diyen Sayman, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran değerlere vurgu yaparak, tarikat ve cemaatleri "STK" olarak nitelendiren sözlerin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen bu nitelendirmeden cesaret bulan tarikat ve cemaatlerin çocuklara yönelik faaliyetlerinin arttığını ifade etti.

Eğitim camiasının bu konuda birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini vurgulayan Sayman, tarikat ve cemaatlerin eğitim kurumlarında etkinlik göstermesine karşı çıkarak çocukların tarikatlara ve cemaatlere yönlendirilmemesi gerektiğini savundu.


HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler