HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
29 Aralık 2023 Cuma Saat: 15:50

1 Ocak’tan itibaren TL dönüşümlü KKM hesabı açılamayacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL Dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat Hesaplarına Yeni Kısıtlamalar Getirdi.
1 Ocak’tan itibaren TL dönüşümlü KKM hesabı açılamayacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirası (TL) dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat hesaplarında önemli değişikliklere gitti. Bankanın bankalara gönderdiği yazıya göre, 1 Ocak 2024 itibarıyla TL dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat'ta yeni hesap açılışlarına son verildi. Ayrıca, vade sonlarında mevcut TL dönüşümlü KKM hesaplarının yenilemesi yapılamayacak.

Döviz dönüşümlü KKM'de ise yeni hesap açılışları ve vade sonunda yenileme işlemleri devam edecek. Ancak, TL dönüşümlü hesaplarda kısıtlama getirilmesiyle birlikte, döviz cinsinden hesaplar üzerindeki etkisi de yakından izleniyor.

Bankalara gönderilen yazıda, 1 Ocak 2024'ten önce açılan ve vadesi henüz gelmemiş TL dönüşümlü kur korumalı hesapların vade sonu ve diğer işlemlerinin, 'Mevduat ve Katılma Hesaplarının Kur Artışlarına Karşı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Tarafından Desteklenmesine İlişkin Uygulama Talimatı' hükümleri kapsamında yürütüleceği belirtildi. Bu kapsamda, söz konusu hesapların açılma süresi 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatılmıştı.


HABER: NAZLICAN KESER





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler