HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
28 Aralık 2023 Perşembe Saat: 14:36

ASGARİ ÜCRETLE BİRLİKTE NELER DEĞİŞECEK

Yeni asgari ücretin net 17 bin 2 lira 12 kuruş olarak belirlenmesiyle birlikte, birçok alanda 1 Ocak itibarıyla değişiklikler yaşanacak.
ASGARİ ÜCRETLE BİRLİKTE NELER DEĞİŞECEK

İşsizlik Ödeneği:

2024 yılında en az 4 ay çalışan bir işçi için işsizlik ödeneğinin alt sınırı asgari ücretin yüzde 40’ı, üst sınırı ise yüzde 80’i olarak hesaplandığı için yeni asgari ücretle işsizlik ödeneği en düşük 8 bin 1 lira, en yüksek ise 16 bin 2 lira olarak uygulanacak. Bu rakamlardan binde 7,59 oranında damga vergisi kesintisi yapılacak.

1.      Kıdem Tazminatı:

Kıdem tazminatı hak ederken yeni asgari ücretli çalışanın yıllık kıdem tazminatı 20 bin 2 lira 50 kuruşa yükselecek.

2.      Genel Sağlık Sigortası:

Genel sağlık sigortası primlerini kendileri ödeyerek hastanelerden ve sağlık kuruluşlarından yararlanmak isteyenler için brüt asgari ücretin yüzde 3’üne karşılık gelen 600 lira 8 kuruş ödenmesi gerekecek.

3.      Staj Ücreti:

İşletmelere staja giden lise ve üniversite öğrencilerine ödenen staj ücreti de yeni asgari ücretle yükselecek. Bu rakam, 2024 yılı için belirlenen net asgari ücretin yüzde 30’una denk gelen 5 bin 10 lira olacak.

4.      Diğer Kalemler:

1 Ocak itibarıyla yeni asgari ücret rakamıyla askerlik ve doğum borçlanması, isteğe bağlı sigorta primleri, asgari ücretlilerin rapor ücretlerinin de aralarında olduğu birçok kalemin rakamları da değişecek.Bu değişiklikler, 2024 yılında milyonlarca çalışanın mali durumunu etkileyecek.

HABER MERKEZİ

 




Anahtar Kelimeler : ASKERİ, ÜCRETLE, BİRLİKTE, NELER, DEĞİŞECEK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler