HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
27 Aralık 2023 Çarşamba Saat: 13:11

BİLİM MERKEZLERİNİN SAYISI ARTIYOR…

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, büyük ölçekli Bilim Merkezi sayısını 16’ya, küçük ölçekli Bilim Merkezi sayısını ise 23’e çıkaracaklarını açıkladı.
BİLİM MERKEZLERİNİN SAYISI ARTIYOR…

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınlarını Türkiye genelindeki tüm okullarla buluşturacakları müjdeleyerek öğrencilere seslendi; “'Türkiye Yüzyılı'nın yeni başarı hikâyelerinde de sizlerin imzası olacak” dedi.

Bakan Kacır, konuyla ilgili açıklamasında; "Konya, Kocaeli, Kayseri, Bursa, Elazığ, Üsküdar, Antalya, Gaziantep ve Trabzon olmak üzere 9 büyük ölçekli bilim merkezimizde hizmet veriyoruz. Çalışmaları devam eden Altındağ, Şanlıurfa, Düzce, Denizli, Samsun, Yozgat, Esenler bilim merkezleri ile bu sayıyı 16'ya çıkaracağız. Merkezlerimizde bugüne kadar yaklaşık 9 milyon 700 bin ziyaretçimizi ağırladık. Ayrıca mevcutta faaliyet gösteren 13 küçük ölçekli bilim merkezimizin yanında 10 yeni merkezini de yakında vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" ifadelerini kullandı.

 

“TOPLUMLA BİLİMİ, BİLİMLE TOPLUMU BULUŞTURACAĞIZ”

Bilim Merkezlerinde Doğa Bilimleri, Astronomi, Havacılık ve Uzay, Teknoloji, Tasarım ve Matematik olmak üzere birçok bilim dalıyla hizmet verildiğini hatırlatan Bakan Fatih Kacır; “Toplumla bilimi, bilimle toplumu buluşturacağız. Tüm bu projelerde yetişen gençlerimizin yanında olmaya eğitim hayatları boyunca ve girişimcilik yolculuklarında da devam ediyoruz" dedi.

 

39 İLÇEYE TÜBİTAK KİTAPLIĞI

"Ben Okuyorum, İstanbul Okuyor" projesi ile Cumhuriyetin 100. yılında, 517 bin 350 popüler bilim kitabını ve on binlerce dergiyi, İstanbul'daki 4 bin 44 okula armağan ettiklerini aktaran Bakan Kacır, konuşmasına gençlere verdikleri önemden bahsederek devam etti.

Geleceğin Türkiye'sini inşa ederken, gençlerle beraber yürüdüklerini bildiren Kacır, gençlerin erken yaşlardan itibaren okuma alışkanlıkları elde etmelerini ve birer bilim okuryazarı olmalarını istediklerini söyledi.

Gençlere tavsiyelerde de bulunarak, tıpkı tarihte olduğu gibi ancak merhamet ve adaletle yükselen bir medeniyetin ışığında gelişen bilim ve teknolojinin insanlığa iyilik getirebileceğini hatırlatan Bakan Kacır; "Biz bu yolculukta her daim sizinleyiz, sizlerle olacağız. Bizim en kıymetli yol arkadaşımız sizlersiniz. İnanıyorum ki kitaplarla bağımız kuvvetlendikçe, düşünce çabasından, okumaktan vazgeçmedikçe ülkemize ve insanlığa yararlı nice ilmi çalışmanın, teknolojik kazanımın kapısını aralayacağız. Yeter ki siz hayal kurmaktan, inanmaktan, çalışmaktan vazgeçmeyin. Bugün 'Milli Teknoloji Hamlesi'nin tüm gurur tablolarında gençlerimizin izi var. 'Türkiye Yüzyılı'nın yeni başarı hikâyelerinde de sizlerin imzası olacak. Benim şuna inancım tam; biz gençlerimize yatırım yaptıkça, onların önlerindeki engelleri kaldırdıkça, bu ülkeden daha nice Aziz Sancarlar, nice Selçuk Bayraktarlar çıkacak” diye konuştu.

HABER: Mehmet Emin Danış




Anahtar Kelimeler : BİLİM, MERKEZLERİNİN, SAYISI, ARTIYOR…

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler