HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
25 Aralık 2023 Pazartesi Saat: 22:05

Eynesil'de 80 Dönüm Araziye Maviyemiş Ve Aronya Fidanı

Eynesil Ören Beldesi'nde, Maviyemiş ve Aronya fidanlarının dikimi için 80 dönümlük bir arazi ayrıldı
Eynesil'de 80 Dönüm Araziye Maviyemiş Ve Aronya Fidanı

Eynesil Ören Beldesi'nde, Maviyemiş ve Aronya fidanlarının dikimi için 80 dönümlük bir arazi ayrıldı. Ören Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen proje, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından destekleniyor. Karayalak mevkisinde gerçekleştirilen fidan dikimi, Ören Belde Belediye Başkanı Mustafa Eren'in liderliğinde, orman vasfını kaybetmiş bir arazinin kiralanmasıyla hayata geçirildi.

Mustafa Eren, yapılan toprak analizi sonucunda arazinin maviyemiş yetiştirmeye uygun olduğunu belirtti ve Giresun Orman Bölge Müdürlüğü tarafından arazinin temizliğinin yapıldığını vurguladı. Proje için DOKAP'tan 2,5 milyon lira hibe aldıklarını söyleyen Eren, dikilen fidanların büyük bir kısmının dikimini tamamladıklarını, geriye kalan kısmının ise kısa süre içerisinde tamamlanacağını ifade etti.

Mustafa Eren, projenin kadın girişimcilere önemli katkılar sağlayacağını vurgulayarak şunları ekledi: "Bu arazide dikilen fidanların bakımı, yetiştirilmesi, işlenmesi ve pazarlanması için çalışmalarımız var. Kadın girişimcilere yönelik teşvikler göz önüne alındığında, Ören Girişimci Kadınlar Kooperatifi'nin kurulmasına öncülük ettik. Bu kooperatifin kuruluş süreci yakında tamamlanacak. Kooperatif üyelerinin tamamı kadın. Ürünlerimiz olgunlaştığında, bu kooperatif aracılığıyla satış gerçekleştirilecek."




Anahtar Kelimeler : Eynesil'de, 80, Dönüm, Araziye, Maviyemiş, Ve, Aronya, Fidanı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler