HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Aralık 2023 Pazartesi Saat: 13:27

ULUSLARARASI SU KURULU TOPLANDI!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ilk toplantısı yapılan Ulusal Su Kuruluyla su arzına ilişkin plan, politika ve stratejilerin oluşturulacağını, su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine ilişkin politikaların belirleneceğini be
ULUSLARARASI SU KURULU TOPLANDI!

Ulusal Su Kurulunun ilk toplantısı, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın katılımıyla Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nde yapıldı.

Toplantının açılışında Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekâtı bölgesindeki üs bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan Mehmetçiklere Allah'tan rahmet dileyen Bakan İbrahim Yumaklı, Kahraman Türk ordusunun, şehitlerin kanını yerde bırakmadığını belirterek; “Milletimizin başı sağ olsun. Allah askerlerimizi operasyonlarında muvaffak etsin, ayaklarına taş değdirmesin" dedi.

Dünyanın birçok yerinde suyun sınırsız bir kaynak olduğu yanılgısıyla hareket edildiğine işaret eden İbrahim Yumaklı, hızlı tüketim ve kirliliğin yanı sıra sanayileşme, kentleşme, iklim değişikliği ve kuraklık gibi faktörlerle kullanılabilir temiz suyun günbegün azaldığını ifade etti.

Gelecek dönemde sıcaklıklarda artış, yağışlarda ve toplam kar örtüsünde ise azalış beklendiğini belirten Bakan Yumaklı; “2030 yılına geldiğimizde nüfusumuzun yüzde 10 artacağını, su kaynaklarımızın da yüzde 20 azalacağını öngörüyoruz. Su kullanımlarımız bu şekilde gider ve iklim değişikliği etkileri de artarak devam ederse, 6 yıl sonra toplam nüfusumuzun yüzde 49'u, sulanan tarım alanlarının ise yüzde 78'i su yetersizliği riski ile karşı karşıya kalacak. Bu durumla yüzleşmemek için risk krize dönüşmeden yönetmemiz gerekiyor" dedi.

Son 21 yılda su kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı için birçok yatırımı ve çok önemli düzenlemeleri hayata geçirdiklerini hatırlatan Bakan Yumaklı, bu alandaki yatırımlar ve alınan tedbirlerin artarak devam ettiğini anlattı.


HABER: MEHMET EMİN DANIŞ




Anahtar Kelimeler : ULUSLARARASI, SU, KURULU, TOPLANDI!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler