HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
1 Mayıs 2024 Çarşamba Saat: 15:43

Karadenizli Tayfalar, Tekirdağ'da Sezonluk Mesailerinde Sona Geldi

Av sezonu boyunca Tekirdağ'daki balıkçı teknelerinde çalışan çoğunluğu Ordulu tayfalar, ağ ve motor bakımlarının ardından memleketlerine dönecek.
Karadenizli Tayfalar, Tekirdağ'da Sezonluk Mesailerinde Sona Geldi

Karadeniz'den av sezonunda teknelerde çalışmak için Tekirdağ'a giden tayfalar, av yasağının ardından başladıkları bakım çalışmaları sonrası memleketlerine dönecek.

 

Eylülde av sezonunun başlamasıyla Tekirdağ'a giden tayfalar, sezonun sona erdiği 15 Nisan'a kadar teknelerde çalıştı.

 

Yasakla birlikte yıpranmış ağları onarmaya, motor ve radar bakımlarını yapmaya başlayan Karadenizli tayfalar, işlerinin bitmesinin ardından evlerinin yolunu tutacak.

 

Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, AA muhabirine, Karadeniz'den gelen tayfaların, Marmara'da sezon boyunca nasiplerini aradığını söyledi.

 

Ordu, Samsun ve Bartın gibi Karadeniz illerinden gelen tayfaların, ağ mesailerinin ardından geri döneceklerini ifade eden Pehlivanoğlu, "Her sene sezon öncesi Karadeniz'in farklı illerinden tayfalar ilimize geliyor. Sezon sona erene kadar tayfalar teknelerde ekmek mücadelesine devam ediyor. Farklı teknelerde çalışan tayfalar sezonun bitmesinin ardından limanda ağ tamirine başladı" dedi.

 


Ordulu balıkçı Mustafa Demir de denizdeki ekmek mücadelesinin bu sene tamamlandığını aktardı.
Sezonu sorunsuz tamamladıkları için mutlu olduklarını belirten Demir, "Ağ tamirlerimizi sürdüreceğiz. Ağ mesaimizin ardından herkes memleketine, ailesinin yanına dönecek" diye konuştu.

 


Balıkçı İdris Şeremet ise av yasağının ardından yeni sezon için tayfaların hazırlığa başladığını dile getirerek, gurbete gelen balıkçıların da ailelerine kavuşacağını ifade etti.

 

AA





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler