HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
29 Mart 2024 Cuma Saat: 14:19

TEV; “Bir Gencin Umudunu Kırmayı Seçmeyelim”

Seçim yapmanın farklı bir yönüne dikkat çeken Türk Eğitim Vakfı (TEV), “Seçmeyelim” isimli bir iletişim projesi başlattı.
TEV; “Bir Gencin Umudunu Kırmayı Seçmeyelim”

Herkesin seçime odaklı olduğu bu dönemde, bazı seçimlerin zor ve umut kırıcı olduğunu vurgulamak isteyen Türk Eğitim Vakfı (TEV), yüz binlerce başarılı öğrenciden burs başvurusu aldıklarını ve kaynaklarının hepsine yetmemesi nedeniyle seçim yapmak zorunda kaldıklarını etkili bir dille anlatıyor.

 

Kamuoyunun bu zor seçimi hissetmesini istediklerini ifade eden Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın; “Başarılı öğrenciler arasından seçim yapmak, en zor seçim. 5 öğrenciden en az 3’ü eğitimlerini  yarıda bırakma riski ile karşı karşıya kalıyor. Oysa başarılı öğrenciler, pırıl pırıl gençler okumak istiyor. Biz artık seçim yapmak zorunda kalmak istemiyoruz. Başarılı öğrenciler arasından seçmeyelim, hepsini okutabilelim istiyoruz. Bu noktada da daha fazla destekçiye, düzenli bağışçıya ihtiyacımız var” dedi.  

 

Gençlerin hayallerinin desteklenmesinin ne denli önemli olduğuna dikkat çeken Banu Taşkın, sözlerine şöyle devam etti; “Ekonomik zorluklar ve özellikle büyük şehirlerde yaşamın güçlüğü nedenleriyle ülkemizin geleceği için umudumuz olan başarılı, parlak ve okumak isteyen gençlerimiz okuyamıyor. Ülkemizin kaynaklarının gelecek vadeden bu gençler için seferber edilmesi, bağışçı sayımızın artması ve potansiyelli öğrencilerin desteklenmesi son derece kritik. Bir gencin, büyük emeklerle kazandığı üniversiteye gidememesi hayallerinin ellerinden alınması demek. Gençlerimizin hayalleri ve eğitimlerinin yarıda kalmaması için destek görebilmeleri çok büyük önem arz ediyor…”

 

Türk Eğitim Vakfı’nın 56 yıl önce 205 iş insanı, öğretim üyesi ve entelektüel tarafından, eğitimin yaygınlaşması amacıyla merhum Vehbi Koç'un önderliğinde kurulduğunu hatırlatan Taşkın; “TEV, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yüzyılına ciddi katkılarda bulundu. Bugüne dek 284 bin yurt içi ve iki bini aşkın yurt dışı burs imkânıyla yüzbinlerce gencin eğitim yaşamına dokunarak ülkemizin sosyal ve ekonomik yaşamına katkılar sundu. 32 eğitim tesisi ve ikisi yapım aşamasında olan beş kız öğrenci yurdu ile eğitimi her yönden destekledi. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da eğitimde fırsat eşitliği için ilk günkü enerji ve motivasyonla yolumuza devam ediyoruz. Gençlerin pırıl pırıl gözlerinin umutla dolması için kamuoyundan destek bekliyoruz” dedi.

 

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler