HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
21 Mart 2024 Perşembe Saat: 14:19

İşletmeciler, Yıllık İşletme Cetveli Vermeyi Unutmayın!

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne verilmesi gereken Yıllık İşletme Cetveli için son günün 30 Nisan olduğu hatırlatıldı.
İşletmeciler, Yıllık İşletme Cetveli Vermeyi Unutmayın!

İşletmelerin her yıl Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne işletme cetveli vermesi gerektiğini hatırlatan Ordu İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Osman Zeki Ardahanlıoğlu, işletmecilere hatırlatma açıklaması yaptı.

 

Son tarihin 30 Nisan olduğunun vurgulandığı açıklama metni şöyle:

“1) 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunun 5. maddesi gereği işletmeler her yıl bir önceki yıla ait bilgileri içeren yıllık işletme cetvelini 30/04/2024 tarihine kadar Bakanlığa (Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne) verilmesi zorunludur.

1.1) 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu kapsamında üretime dayalı Sanayi Sicil Belgesi bulunan kurum/kuruluş, firma ve şahısların 2023 yılına ait “Yıllık İşletme Cetvelini 30/04/2024 tarihine kadar internet ortamındaki https://www.turkiye.gov.tr veya Bakanlık web sayfası https://sanayisicil.sanayi.gov.tr adresinden vermeleri zorunludur.

1.2) Kanun gereğince; süresi içerisinde 2023 yıllık işletme cetvelini vermeyen sanayi işletmelerine 8,322,00 TL (sekizbinüçyüzyirmiikitürklirası) idari para cezası uygulanmaktadır.

2) 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunun 4. maddesi gereği ilk müracaatta verilen bilgilerde değişiklik olması durumunda (sanayi işletmesinin sürekli veya geçici olarak kapatılması veya tekrar faaliyete geçmesi, unvan, adres, kapasite raporu güncellemesi/değiştirmesi, makine teçhizat, tescilli sermaye değişikliklerini) 1 (bir) ay içinde İl Müdürlüğüne bilgi verilmesi zorunludur.

2.1) Kanun gereğince; beyannamelerde meydana gelen değişiklikleri 1 (bir) ay içinde bildirmeyen sanayi işletmelerine 8,322,00 TL (sekizbinüçyüzyirmiikitürklirası) idari para cezası uygulanmaktadır.

Kamuoyuna İlanen duyurulur.”

 

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler