HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
17 Mart 2024 Pazar Saat: 13:27

HER GÜN AYNI YEMEĞİ YEMENİN YARARLARI

Her gün aynı yemeği yemek teoride pratik bir fikir gibi görünmektedir. Eğer her gün yediğiniz yiyecekler yeterli ve dengeli bir şekilde besin öğelerini içeriyorsa bir açıdan mantıklı da olabilir.
HER GÜN AYNI YEMEĞİ YEMENİN YARARLARI

peki her gün aynı yemeği yemenin faydaları nelerdir?

  • Kalorileri kontrol altında tutabilirsiniz

Kilo vermeye çalışıyorsanız kalori sayımı için son derece yardımcı olabilir.

Sürekli olarak aynı yemeği veya birkaç farklı yemeği yemek, kalorilerinizi kolayca takip etmenize yardımcı olabilir. Dengeli ve sağlıklı bir tabak oluşturup (mesela 1 porsiyon protein, dengeli karbonhidrat ve yeterli sebze grubunu içeren) bunu her gün tekrarlarsanız kalori alımınızı kolay bir şekilde sınırlamış ve dengelemiş olursunuz, bu da kilo kontrolü için önemlidir.

  • Sağlıklı beslenme alışkanlıkları oluşturun

Daha iyi yemek yemek istiyorsunuz ama nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Her gün aynı yemeği veya atıştırmalıkları yemek, ne yiyeceğinizi bulma stresi olmadan sağlıklı beslenme alışkanlıkları oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Ayrıca, bir şeyi ne kadar sık yerseniz, o kadar alışkanlık haline gelir. Sağlıklı besinleri günlük beslenme rutininize eklediğinizde kısa sürede alışkanlık haline getireceğinizden emin olun.

  • Yemek planlama sürenizi kısaltır

Aynı şeyi sık sık yemek, yemek seçmek ve planlamak için gereken süreyi kısaltır. Ayrıca hazırlamanızı ve pişirmenizi de kolaylaştırabilir.

Öğle yemeğiniz hep aynı mı? Hafta sonundan bir haftalık yemek hazırlayabilir ve hafta boyunca o yemeği tüketebilirsiniz. Ayrıca yoğun bir günün sonunda bir şeyler almaya veya yemek pişirmeye çalışmak yerine evdeki hazırlanmış yemekleri tüketmek daha pratiktir.

  • Daha az seçenek belki daha iyi seçimler yapmanızı sağlayabilir

Gün boyunca ne kadar çok seçim yapmak zorunda kalırsanız, ne yiyeceğiniz de dahil olmak üzere iyi seçimler yapmak o kadar zorlaşır.

1018 üniversite öğrencisi üzerinde yapılan bir araştırma, yüksek bilişsel yükü olan veya zihinsel olarak yorgun ve yorgun olanların sağlıklı yiyecekleri seçme olasılığının daha düşük olduğunu bulmuştur. Zihinsel olarak çok yorgun olan öğrencilerin her gün önerilen porsiyon meyve veya sebzeleri yeme olasılıkları da daha düşüktü.

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : HER, GÜN, AYNI, YEMEĞİ, YEMENİN, YARARLARI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler