HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Ocak 2024 Perşembe Saat: 23:25

Damar Tıkanıklarını Açıyor, Kolestrolle Mücadele Ediyor!

Bu eşsiz meyvenin sağladığı faydalar saymakla bitmiyor.
Damar Tıkanıklarını Açıyor, Kolestrolle Mücadele Ediyor!

Bu eşsiz meyvenin sağladığı faydalar saymakla bitmiyor. Mersin ya da murt meyvesi, tezgahlarda yerini almaya başlarken sadece meyvesi değil, aynı zamanda yaz kış yemyeşil yapraklarıyla da bir şifa deposu olarak biliniyor.

Bu bitki, küçük ağaç, ağaççık veya çalı olarak adlandırılabilir ve genellikle en fazla 5 metreye kadar büyüyebilir. Kendiliğinden yetişme eğiliminde olan murt meyvesi, genellikle Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü alanlarda bulunur ve maki topluluğuna aittir. Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde sıkça rastlanır.

Murt meyvesinin damar sağlığına büyük faydaları olduğu gibi, kalp hastalıklarına da olumlu etkileri bulunmaktadır. Ayrıca varis sorunlarını azaltırken, bulantı ve kusma gibi rahatsızlıkları engelleyebilir. Murt meyvesi, sindirim sisteminin sağlıklı işleyişine destek olurken, aynı zamanda iştah açıcı özellikleriyle bilinir.

Meyvenin yaprakları çay gibi demlenerek cilde uygulandığında, sivilce sorunlarına karşı etkili olabilir. Cildin parlaklığını artırırken, pürüzsüz bir görünüm sağlaması da murt meyvesinin avantajları arasındadır. Ancak, mayhoş tadına sahip olan bu meyvenin içindeki çekirdekler nedeniyle aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır. Aksi takdirde, boğaz ve dilde kaşıntı gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

 





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler