HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
21 Ocak 2024 Pazar Saat: 14:28

Paçavra hastalığı uyarısı!

Prof. Dr. Galip Ekuklu'nun uyarılarına göre:
Paçavra hastalığı uyarısı!

  1. Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Dikkat: Soğuk havalarla birlikte solunum yolu enfeksiyonları riski artar. Paçavra hastalığı olarak adlandırılan daha ciddi grip tablolarına karşı dikkatli olunmalıdır.


  2. Kapalı Ortamlarda Dikkatli Olun: Kış aylarında genellikle kapalı ortamlarda daha fazla zaman geçirilir. Bu durum, bulaş riskini artırabilir. Özellikle kalabalık ortamlarda sosyal mesafeye dikkat etmek önemlidir.


  3. Yoğun Bakım Dolulukları Artabilir: Solunum yolu enfeksiyonları nedeniyle yoğun bakımlarda doluluk oranlarında artış görülebilir. Bu durumu önlemek adına bireysel olarak tedbir alınmalıdır.


  4. Covid-19 Artışı: Prof. Dr. Ekuklu, dünya genelinde Covid-19 vakalarının arttığını belirtiyor. Bu nedenle enfeksiyonlarla mücadelede daha fazla önlem alınması gerektiğini vurguluyor.


  5. Maske Kullanımı: Kapalı ortamlarda ve toplu taşıma araçlarında maske kullanımı önemlidir. Sağlık çalışanları ve hastalar dahil herkesin maske takması, enfeksiyonun yayılmasını engelleyebilir.


  6. Sosyal Mesafe ve Geleneklere Dikkat: Geleneksel tokalaşma ve sarılma alışkanlıklarından vazgeçmek, sosyal mesafeye uymak önemlidir. Bu, bulaş riskini azaltabilir.


  7. Tedbir Alınmazsa Yoğun Bakım Yatışlarında Artış: Toplumda gerekli tedbirler alınmazsa, hastanelerde yoğun bakımlarda yatışların artabileceği uyarısında bulunuyor.

Bu noktalara dikkat ederek, bireysel önlemleri almak ve toplum olarak enfeksiyonla mücadelede daha dikkatli olmak önemlidir.




Anahtar Kelimeler : Paçavra, hastalığı, uyarısı!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler