- 17:04 YILMAZ GÜVEN TAZELEDİ
- 12:00 FATSA’DA TARİHİ TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 10:44 “Durugöl’deki eski çöp alanı beton değil, yeşil alan olmalı!”
- 17:03 Kıranlı: “Teknikerlik bir madalyadır, gururla taşıyacağız”
- 14:40 EMNİYET MÜDÜRÜ ACAR, GAZETECİLERİ KONUK ETTİ
- 14:18 Gece Yarısı Zammı Yolda
- 13:02 8. Olağan Genel Kurul 1 Kasım’da
- 11:10 EMEP, “Durugöl Mahallesi'ndeki eski çöp alanı yeşil alan olmalı!”
- 12:52 102. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü Yapıldı
- 12:46 “Cumhuriyetimizi Türkiye Yüzyılı vizyonuyla taçlandıracağız”
- 12:42 “Cumhuriyetimizin Kazanımları”
- 12:37 102. yıl coşkusu
- 12:51 Rektör Prof. Dr. Orhan Baş’ın Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı
- 12:47 Vali Muammer EROL’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
- 12:17 Çağdaş Demokratlar Platformu Güven Tazeledi
Fındık Fiyatı
İHRACATTA SERTİFİKASYON İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR
İl Müdürlüğümüz tarafından 2023 yılında gerçekleştirilen resmi kontrol çalışmalarında, ihracat amaçlı olarak 1456 denetim gerçekleştirilmiş ve 1285 numune alınmıştır.
Bu kapsamda, özellikle fındık ve mamulleri üzerinde yoğunlaşılarak toplam 1941 adet Sağlık Sertifikası/Model Sertifika düzenlenmiştir.
5996 sayılı Kanun kapsamında düzenlenen model sertifika ve sağlık sertifikaları, ilgili alıcı ülkelerin mevzuat gereklilikleri doğrultusunda ek sertifika taleplerini içermektedir. Bu bağlamda, Çin Halk Cumhuriyeti'ne 118, Gürcistan'a 17, Makedonya'ya 18 ve Bulgaristan'a 19 ek sertifika düzenlenmiştir.
İhracat denetimlerinin yanı sıra, yurtiçi tüketimine yönelik üretim sektörü denetimleri, ihracattan geri dönen ürün denetimleri ve perakende satış yerleri denetimleri de titizlikle sürdürülmektedir. Bu çerçevede, kalite ve güvenlik standartlarının korunması adına alınan önlemler büyük bir hassasiyetle uygulanmaktadır.
HABER MERKEZİ

