HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
14 Ocak 2024 Pazar Saat: 17:19

LİSTEDE ADI OLMAYANLAR NE YAPMALI?

Türkiye, 31 Mart Pazar günü Mahalli İdareler Seçimi için sandık başına gidecek.
LİSTEDE ADI OLMAYANLAR NE YAPMALI?

Türkiye, 31 Mart Pazar günü Mahalli İdareler Seçimi için sandık başına gidecek.

Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği seçim takvimi, 1 Ocak'ta başlamış durumda. Seçmen listeleri, muhtarlıklarda askıya çıkarıldı ve 4 Ocak itibarıyla erişime açıldı. Ancak, ismi listede bulunmayanlar için ne gibi adımlar atılacak? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği seçim takvimi işliyor. Seçmen listeleri 4 Ocak'ta askıya çıkarıldı ve seçmenler, isim kontrolünü 17 Ocak Çarşamba günü saat 17.00'a kadar gerçekleştirebilecekler. İsimlerini bulamayan seçmenler, il ve ilçe nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunmalı.

Seçmen kaydı sorgulama işlemleri, Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sitesi, çağrı merkezi, Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması ve e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Seçmenler, bilgilerini sorgulama ve itiraz dönemini 4 Ocak'ta başlattılar ve 17 Ocak'a kadar seçmen listelerinde güncelleme yapabilecekler. Aynı zamanda, seçmenlerin bağlı bulundukları muhtarlıklarda seçmen listeleri, bu tarihe kadar askıda kalmaya devam edecek.

Seçmen bilgi kağıtları ise 29 Şubat'ta dağıtılmaya başlanacak. Seçmen niteliği taşıyan ancak listede adı bulunmayan bireyler de başvuru yapma hakkına sahip olacaklar. Bu kişiler, herhangi bir hizmete ait fatura veya kira sözleşmesini ibraz etmek zorunda kalacaklar.

Öğrenciler, öğrenim gördükleri yerleşim yerlerinde oy kullanmak istiyorlarsa, muhtarlık bölgesindeki kimlik veya adres bilgilerindeki yanlışlık ya da eksiklikleri güncelleyebilecekler. Seçmen bilgi kağıtlarının dökümü ve dağıtımına ise 29 Şubat'ta başlanacak.

 




Anahtar Kelimeler : LİSTEDE, ADI, OLMAYANLAR, NE, YAPMALI?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler