HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
10 Ocak 2024 Çarşamba Saat: 13:52

LİMON SOSLARININ SATIŞI YASAKLANACAK

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ulusal Gıda Kodeks Komisyonu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, geçen yıl yapılan düzenleme ile "nar ekşisi" izlenimi veren soslar gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını yasakladı
LİMON SOSLARININ SATIŞI YASAKLANACAK

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ulusal Gıda Kodeks Komisyonu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, geçen yıl yapılan düzenleme ile "nar ekşisi" izlenimi veren soslar gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını yasakladıklarını belirtti.

Ayrıca, benzer şekilde "limon suyu" izlenimi veren sosların da yurt içi piyasaya arzını yasaklayacaklarını vurguladı.

Bakan Yumaklı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Son birkaç ay içinde tarım alanında yapılan devrim niteliğindeki değişikliklerin yanı sıra gıda sektöründe de reform niteliğinde düzenlemeler gerçekleştirdik. Geçen yıl yapılan düzenlemeyle, nar ekşisi izlenimi veren soslar, nar aromalı soslar gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını yasakladık. Benzer şekilde limon suyu izlenimi veren limon sosları gibi ürünlerin de yurt içi piyasaya arzını yasaklayacağız."

Ayrıca, Bakan Yumaklı, yapay et konusuna da değinerek şunları ekledi: "Yapay et kesinlikle gündemimizde değil. Yapay et üretimine izin verilmesi asla söz konusu değil."


HABER:TUĞÇE ARSLAN

 




Anahtar Kelimeler : LİMON, SOSLARININ, SATIŞI, YASAKLANACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler