HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
8 Ocak 2024 Pazartesi Saat: 21:47

ASAYİŞ VE TRAFİK ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ

2023 yılında Ordu’da güvenlik, asayiş ile trafik konularında yürütülen çalışmalarla ilgili basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
ASAYİŞ VE TRAFİK ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ

2023 yılında Ordu’da güvenlik, asayiş ile trafik konularında yürütülen çalışmalarla ilgili basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Vali Muammer Erol başkanlığında, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy’un katılımıyla Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen basın bilgilendirme toplantısında, il genelindeki asayiş ve güvenlik durumu, suç ve suçlularla mücadele çalışmaları, trafik güvenliği, terörle mücadele çalışmaları ve diğer konular hakkında bilgilendirilmede bulunuldu.
“2024’ün ilk basın bilgilendirme toplantısında, emniyet müdürümüz ve jandarma komutanımızla birlikte ilimizin 2023 yılı güvenlik ve asayiş durumu ile ilgili siz değerli basın mensuplarımıza bilgilendirmelerde bulunacağız” diyerek, konuşmasına başlayan Vali Muammer Erol, “2023 yılı Ordu’muz açısından huzurlu, imrenilecek bir kent diyebileceğimiz şekilde geçti. Ordu’nun yaşanılabilir, güvenli ve huzur dolu bir şehir olduğunu ifade edebilmemizin alt yapısı, emniyet ve jandarma birimlerimizin yaptığı çalışmalardır” dedi.

“Güvenlik birimlerimiz kadar vatandaşlarımıza da, bizlerle birlikte yaptığı işbirliği ve gayreti, olaylara bizimle birlikte sahip çıkarak şehrin huzurunu, güvenliğini temini noktasında bizlerle yaptıkları işbirliği, gösterdikleri destek ve gayret için de teşekkürü bir borç biliyorum. Basın mensuplarımız da, vatandaşlarımızın ve bizim gözümüz, kulağımız, hatta elimiz, ayağımızsınız. Dolayısıyla siz basın mensuplarının da bu şehrin bir huzur şehri olmasına sağladığı katkı es geçilemez. Onun için de sizlere de ayrıca teşekkür etmeyi de bir borç biliyorum” şeklinde konuştu.
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Vali Muammer Erol, ”2024 yılıyla ilgili hepimizi ilgilendiren en önemli madde 31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleridir. Bakanlığımızın ve Yüksek Seçim Kurulunun da bilgisi dahilinde alınmasını emrettiği seçim güvenliği tedbirlerini alıyoruz. Zaten seçim takvimi ile birlikte tedbirlerin uygulanması, işlemlerin planlanıp programlanması, güvenlik birimlerimiz tarafında da başladı ve devam ediyor. Bugün o kapsamda da aylık olarak yaptığımız İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısının gündeminde seçim güvenliği ve alınması gereken tedbirler olarak belirledik. İlçelerimizden gelen Kaymakam arkadaşlarımızla da bu konuyu görüşmüş olacağız. Dilerim 31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri milletimiz, memleketimiz, Ordu’muz için hayırlara vesile olur ve mahalli idareler yenilenen, yeni kadrolarıyla, milletten aldığı şevkle, güçle, milletimizin yerelde beklediği hizmetleri de, yine milletimizin arzu ettiği seviyede gerçekleştirirler. Biz de merkezi idarenin birimleri, mahalli idarelerin işlerini, onlarla birlikte koordine içerisinde yapma konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da elimizden gelen gayreti, işbirliğini yapacağımızı ifade ederek, hayırlara vesile olsun diyoruz” diyerek, konuşmasını tamamladı.
Daha sonra, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz ile İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy kendi sorumluluk bölgelerinde asayiş ve güvenlik durumu, suç ve suçlularla mücadele çalışmaları, trafik güvenliği, terörle mücadele çalışmaları ve diğer konular hakkında basın mensuplarına bilgi verdiler.
İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy 2023 yılında polis sorumluluk bölgesinde meydana gelen asayiş olayları ile ilgili yaptığı açıklamada; il genelinde 16.689 olayın meydana geldiğini, kişilere karşı gerçekleşen 9.117 olayın %99’u, mal varlığına karşı gerçekleşen 2.731 olayın %90’nın aydınlatıldığını söyleyerek, 20.048 şüpheli şahsa işlem yapıldığını, 210 şahsın ise tutuklandığını ifade etti.
Kaçakçılık suçlarıyla mücadele  kapsamında 216 operasyon yapılarak 31 şahsın tutuklandığını, uyuşturucu madde satışı yapan ve kullanan şahıslara yönelik operasyonlarda 540 olayda 121 şüpheli şahsın tutuklandığını, vatandaşların trafik güvenliğini sağlamak amacıyla  yapılan denetimlerde 593.636 aracın kontrol edilerek, 1.308 aracın trafikten men edildiğini, 2.124 araç sürücüsünün ise sürücü belgesinin geri alındığını belirten İl Emniyet  Müdürü Atilla Aksoy, ”il genelinde 11 ölümlü trafik kazası meydana gelmiş ve 14 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 2023 yılı içerisinde bir önceki yıla göre ölümlü trafik kazalarında %21.4 oranında azalma olmuştur” dedi.
İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalar ile 2023 yılında yapılan bilgilendirme faaliyetleri hakkında da detaylı bilgi verdi ve “Suç ve suçlulukla mücadelemiz 2024 yılında da aynı kararlılıkla devam edecektir” diye konuştu.
İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz ise Jandarma sorumluluk bölgesinde 2023 yılında il genelinde 9.354 olayın meydana geldiğini, suçların önlenmesine yönelik icra edilen görevlerde 50.500 önleyici kolluk devriyesi, 9.317 adli kolluk devriyesi, 1.704 sevk ve nakil devriyesi olmak üzere 61.521 devriye faaliyeti icra edildiğini belirterek, aranan 1.653 şahıs ile aracın yakalandığını kaydetti.
Kaçakçılık suçlarıyla mücadele kapsamında icra edilen 303 operasyonda 1.074 şüpheli şahsın yakalandığını, 10 şahsın ise tutuklandığını anlatan Albay Öksüz, “Uyuşturucu madde satışı yapan ve kullanan şahıslara yönelik yapılan 523 operasyonda 21 şüpheli şahıs tutuklanmıştır. 2023 yılında vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmeleri maksadıyla trafik hizmetlerimiz ve denetimlerimiz aralıksız sürdürülmüş, kontrol edilen 458.972 araçtan 3.207 araç trafikten men edilmiştir. Ayrıca, jandarma sorumluluk bölgemizde 10 ölümlü trafik kazasında 13 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bir önceki yıla göre yaralamalı ve ölümlü trafik kazalarında %2,5 oranında azalma olmuştur” şeklinde konuştu.


İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, 2023 yılında İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan bilgilendirme faaliyetleri ile ilgilide bilgi verdi ve ”112 Acil Çağrı Merkezi aracılığıyla ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı birimlerimize bizzat başvurarak 7/24 ulaşabilirler” diyerek, vatandaşlara çağrıda bulundu.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler