HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
5 Ocak 2024 Cuma Saat: 16:11

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ YOĞUN BİR YILI GERİDE BIRAKTI

Giresun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri 2023 yılını oldukça yoğun geçirdi.
ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ YOĞUN BİR YILI GERİDE BIRAKTI

Giresun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri 2023 yılını oldukça yoğun geçirdi.

Yıl boyunca yapılan denetimler sonucu kanun ve kurallara uymayan kişi ve işletmelere ceza yaptırımı uygulayan ekipler ayrıca yönetmelikler çerçevesinde çok sayıda tutanak düzenledi.

Şehirde düzenin sağlanması ve halk sağlığı için yoğun mesai harcayan Zabıta Müdürlüğü ekipleri birçok konuda işlem gerçekleştirdi. Vatandaşlardan gelen talep ve şikâyetlerin yanı sıra kontroller sırasında tespit edilen kanun ve yönetmeliklere aykırı işlemler kayıt altına alınarak işleme tabi tutuldu.

Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, halk sağlığı ve güvenliği için denetimlerin 2024 yılında da süreceğini dile getirerek: “Yürütülen denetimler toplum sağlığını ve huzurunu korumak amacıyla yapılıyor. Zabıta Müdürlüğümüz esnafımızla sürekli iletişim halinde çalışıyor. Vatandaşlarımız her türlü istek ve şikayetlerini zabıta müdürlüğümüze iletebilirler. Bizler Giresun’a ve vatandaşlarımıza hizmet için varız. Halk sağlığına aykırı hiçbir davranış ve tutuma müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

BİR YILLIK İSTATİSTİK DE BELLİ OLDU

2023 yılı içerisinde; kaldırım işgali 17, izinsiz mal satışı 2, çevreyi kirletme 4, gürültü 1, izinsiz afiş asma 4 olmak üzere 29 işyeri ve şahsa toplam 52.000 TL cezai işlem uygulandı.

Yapılan başvurular ise; Ulakbel dilekçesi 300, dilekçe 166, gelen evrak 764, cimer dilekçesi 325 ve telefonla gelen şikayet 1008 olarak kayıtla geçti.

Kapanış saatine uymayan 2 işyerine 7.394 TL ve izinsiz el ilanı dağıtan 2 işyerine de 1.295 TL ceza kesilirken, ruhsatlandırılan işyeri sayısı ise 270 olarak sonuçlandı.

Zabıta Müdürlüğü Trafik servisi ise, şehir içi dolmuşlardan, ticari taksilerden, öğrenci servislerinden, ilçe ve köy dolmuşlarından yenileme, zayii ve devir işlemleri için 229 başvuru aldı. Başvuru sonucunda belediye bütçesine 2.445.148 TL katkı sağlandı.

Şehir genelinde araç ve yaya güvenliği için yapılan çalışmalarda da 1620 yazılı dilekçe sonuçlandırıldı.

Ayrıca, hastane, okul önü, resmi kurumlar ile araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu yerlerde 71 yaya geçidi boyama çalışması, 196 metre hız kesici çalışması, 411 delinatör, 206 tabela ve direk çalışması 9 trafik ayna çalışması uygulandı.

 




Anahtar Kelimeler : ZABITA, MÜDÜRLÜĞÜ, YOĞUN, BİR, YILI, GERİDE, BIRAKTI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler