HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Ocak 2024 Perşembe Saat: 15:52

BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Sağlıklı bir yaşam için güvenilir gıdanın tedariki ve etkili ilaç kullanımı hayati önem taşıyor.
BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Sağlıklı bir yaşam için güvenilir gıdanın tedariki ve etkili ilaç kullanımı hayati önem taşıyor. Bu doğrultuda, tarımsal üretimde her aşamanın kayıt altında tutulması ve izlenebilirliğinin sağlanması gerekiyor.

Bitki Koruma Ürünleri kullanımıyla ilgili düzenlemelerin öngördüğü şekilde hareket edebilmek adına, İl Müdürlüğü tarafından Fatsa, Gürgentepe ve Gölköy ilçelerinde üreticilere yönelik eğitim toplantıları düzenlendi. Bu toplantılarda, Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi alabilme şartları ve uygulanması gereken prosedürler ele alındı.

Eğitimler kapsamında katılımcılara, Bitki Koruma Ürünleri kullanımını düzenleyen yönetmelikler, zirai mücadele teknikleri, pestisitlerin formülasyonu ve uygulanması, bu süreçlerin çevresel ve insan sağlığı üzerindeki etkileri detaylı bir şekilde anlatıldı. Ayrıca, arıların zirai ilaçlamadan etkilenmemesi için alınması gereken önlemler hakkında ayrıntılı bilgilendirmeler yapıldı.

Bu eğitimler, tarımsal üretimde kaliteli ve güvenilir ürünlerin elde edilmesi adına önemli bir adım olarak nitelendiriliyor. Üreticilerin bu bilgiler doğrultusunda hareket etmesi, insan sağlığı ve çevre koruma açısından büyük önem taşıyor.

 

 




Anahtar Kelimeler : BİTKİ, KORUMA, ÜRÜNLERİ, EĞİTİMİ, VERİLDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler