HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Ocak 2024 Perşembe Saat: 12:55

BİR HAFTADA 36 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, son bir hafta içinde 36 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
BİR HAFTADA 36 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, son bir hafta içinde 36 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Haftalık bilgilendirme toplantısında terörle mücadele kapsamında elde edilen son rakamlar kamuoyuyla paylaşıldı.

Bu süreçte, 2023'ten itibaren 2 bin 237 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Pençe-Kilit operasyonları dahilinde ise 717 teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulandı.

Son bir haftada, teröristlerin harekat bölgelerine 30 taciz atışı gerçekleştirdiği ifade edildi. Bu saldırılara karşılık veren Mehmetçik, 27 teröristi etkisiz hale getirdi.

Bu olaylarla birlikte, 1 Ocak 2023'ten bu yana gerçekleştirilen taciz ve saldırı sayısının 526'ya, etkisiz hale getirilen terörist sayısının ise 1529'a ulaştığı bildirildi.

TSK'nın Zap bölgesinde yürüttüğü Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında, sağ ele geçirilen bir teröristin verdiği bilgiler doğrultusunda, Zap bölgesinde 467 adet kullanılmamış AK-47 piyade tüfeği ile birlikte çok sayıda mühimmat ve askeri teçhizatın ele geçirildiği belirtildi.

Arama-tarama faaliyetlerinde tespit edilen bir mağarada ise piyade ve keskin nişancı tüfekleri, makineli tüfek, bunlara ait çok sayıda mühimmat, el bombaları ile çeşitli yaşam malzemelerinin ele geçirildiği aktarıldı.

Pençe-Kilit Harekatı'nın şimdiye kadar 717 teröristin etkisiz hale getirilmesine ek olarak, çeşitli çaplarda toplam 1887 silah ve 792 bin 545 mühimmatın ele geçirildiği, 2 bin 582 mayın/el yapımı patlayıcının tespit edilip imha edildiği, 849 mağara/sığınakların kullanılamaz hale getirildiği bilgisi paylaşıldı.

Son bir haftada Türkiye'ye yasa dışı yollarla girmeye çalışan 118 kişinin yakalandığı, 2 bin 113 kişinin hududu geçmeye çalışmasının engellendiği ifade edildi. Bu sayının 2023'te toplamda 13 bin 758 olduğu belirtildi.


HABER MERKEZİ

 




Anahtar Kelimeler : BİR, HAFTADA, 36, TERÖRİST, ETKİSİZ, HALE, GETİRİLDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler