HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
3 Ocak 2024 Çarşamba Saat: 16:58

BAŞKAN TAVLI, “HİZMETLERLE DOLU BİR DÖNEM GEÇİRDİK”

Ünye Belediye Meclisi 2024 yılı Ocak ayı toplantısını gerçekleştirdi.
BAŞKAN TAVLI, “HİZMETLERLE DOLU BİR DÖNEM GEÇİRDİK”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı 2024 yılının ilk meclis toplantısında 5 yıllık sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, “Allah’a şükürler olsun göreve geldiğimiz günden itibaren meclis üyelerimiz ve belediye personelimizle birlikte çok güzel uyumlu bir çalışma süreci geçirerek şehrimize güzel hizmetlerin kazandırılmasına katkı sunduk. Hizmetlerle dolu bir dönem geçirerek bize güvenen ve destekleyen hemşehrilerimize mahcup olmadan süreci tamamlama noktasına geldik” dedi.

Ünye Belediye Meclisi 2024 yılı Ocak ayı toplantısını gerçekleştirdi. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı başkanlığında Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşüldü.

Başkan Tavlı, gündeme geçmeden önce Ünye’de yapılan, devam eden ve yapılacak projelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 2023 yılının acısı ve tatlısıyla geride kaldığına dikkat çeken Başkan Tavlı, 2024 yılının felaketlerden, salgın hastalıklardan uzak huzurlu bir yıl olarak geçmesini temenni etti

5 yıllık görev süresi boyunca Belediye Meclis üyeleriyle uyumlu bir çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Tavlı, “5 yılı doldurmamıza 3 aylık bir zaman dilimi kaldı. Allah’a şükürler olsun göreve geldiğimiz günden itibaren meclis üyelerimiz ve belediyemizin değerli personelleri ile birlikte çok güzel uyumlu bir çalışma neticesinde, şehrimize güzel hizmetlerin kazandırılmasına ve aynı zamanda da bizlere güvenen hemşerilerimize mahcup olmadan bu süreci tamamlama noktasına geldik” dedi.

Ulaşımda Konforlu ve Uzun Ömürlü Yollar

Ulaşım ile ilgili 5 yılda hem kırsal mahallelerde hem de merkez mahallelerde önemli mesafe kat ettiklerini belirten Başkan Tavlı, “Kırsalda beton yol çalışmalarında 200 kilometreyi geçmiş bulunmaktayız. 220 Kilometreyi kazandırmış olarak görevimizi tamamlamayı hedefliyoruz. Şehir merkezimizde 100 kilometre parke ve Büyükşehir Belediyemizle birlikte hem kırsal, hem de şehir merkezimizin farklı bölgelerinde 300 kilometrenin üzerinde asfalt çalışması ile birlikte şehrin konforlu yollarla buluşmasına bu süreçte vesile olduk” şeklinde konuştu.

Doğalgaz Ulaşımı 95’e Yükseldi

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, göreve geldiğinde Ünye’de yüzde 20 olan doğalgaz ulaşım oranını yüzde 95’e çıkardıklarını belirterek, “Şehrimiz doğalgazla ulaşabilir ve gerekli işlemleri yaptığında da kullanabilir hale getirilmiş durumda. Nuriye ve Karşıyaka olmak üzere sadece iki mahallemiz kaldı. Bu mahallelerimizde de Ocak ayı itibariyle çalışmaların başlatılacağını AKSA firması bizlere ilettiler. Doğalgazın şehirde bu kadar hızlı bir şekilde ulaşılabilir noktaya getirilmesi ile beraber aynı zamanda altyapıdaki meselelerden dolayı üst yapıda da tahribat oluşuyor. Bununla ilgili de ciddi yol çalışmalarımızla şehri rahatlatmış durumdayız” dedi.

“İki Konkasör Şantiyesi, Bir Beton Santrali Ünye’mize Ulaşımda Ciddi Katkı Sundu”

Başkan Tavlı beton yol çalışmalarında maliyetleri en aza indirip daha fazla hizmet üretmek için ilçeye iki konkasör şantiyesi ve bir beton santrali kazandırdıklarını belirterek şunları söyledi; “Ulaşım hizmetlerini konforlu bir şekilde gerçekleştirebilmek için Karaarmut ve Killik bölgesinde iki tane konkasör şantiyesi kurduk. Ayrıca yine Killik bölgesinde beton santrali kurduk. Oradaki yerin kamulaştırılması, konkasör ve beton santrali aynı yerde olması ile birlikte bizim beton üretme maliyetlerimizin de yaklaşık yüzde 60 seviyelerinde olması

nedeniyle daha fazla hizmet üretme kabiliyetine de belediyemizi bu vesile ile kavuşturmuş olduk. Araç ve ekipman olarak da belediyemizi ciddi ölçüde güçlendirdik. Bunlardan 6 tane mikser, 1 tane karmix, loder, ekskavatör, treyler araç parkı ile birlikte konkasör ve beton santrali tesislerimizin daha verimli kullanılma imkanı oluştu. Aynı zamanda 3 tane çöp kamyonu, 2 tane süpürme aracını bu süreçte kazandırılan araçlardan. En önemlisi de kırsalda işlerin daha hızlı yürümesi, kanal temizliklerinin daha hızlı yapılması adına bir tane de greyderi bu süreçte envanterimize kazandırdık.”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı hizmetlere ilişkin yaptığı değerlendirmede sözlerini şöyle sürdürdü;

“Yeşil Alanları Arttırdık, Çocuk Parkı Sayısını Yükselttik”

“Şehrimizde yeşil alanları artırmaya, park ve meydanları çoğaltmaya çalıştık. Atatürk Mahallesinde yaptığımız Yaşam Park, Gültepe Sokak’taki park, 15 tane sıfırdan yapılan çocuk oyun guruplarının bulunduğu parklar ve bunların sürdürülebilir olması anlamında kontrollerini de sürdürerek gençlerimizin ve çocuklarımızın hizmetine sunduk. Meydanlar konusunda da Burunucu ve Tekkiraz’ın ardından Pelitliyatak Mahallemizde de meydan çalışmalarını tamamladık. Erenyurt Mahallemizin cadde ve sokaklarının aydınlatmasını tamamladık. Bundan sonra ki süreçte özellikle Fatih Mahallemizin meydan ve eski belediye binasının sosyal tesis olarak yenilenme çalışmalarını yapacağız. Projelerini tamamladık. İnkur’da da kamulaştırma ile ilgili bir çalışma var, kamulaştırmanın ardından İnkur’da da bu çalışmalarımızı tamamlayacağız. Ayrıca Yeşilkent Mahallemizde de meydan çalışması olacak.”

“Şehrimize Karadeniz’e örnek gösterilebilecek Yöresel Ürünler Üretim Merkezi ve Aşevi olarak kazandırdık.” dedi.

Sokak Hayvanlarına Mama Tesisi

“Karadeniz’de sosyal belediyecilik anlamında en fazla sosyal tesis işleten belediyelerden biriyiz. Sosyal tesislerimizde oluşan atıklarla sokak hayvanlarımızı besleme yapıyorduk. Bu da hem çevre kirliliğine, hem de görsel kirliliğe neden oluyordu. Sokak hayvanlarımızın beslenmesinde kullanılmak üzere kompost ve sokak hayvanları mama üretim tesisimizi kazandırdık. Bu bölgemizde ilk ve tek olduğunu belirtmek istiyorum.”

“Seramızda Peyzaj ve Süs Bitkilerini Üretiyoruz”

Peyzaj ve süs bitkilerinin üretimini bu dönem kendi bünyemizde gerçekleştiriyoruz. Bunun Belediye anlamında çok önemi var. Bir yerlerden satın alarak yapmaktansa, maliyetini çok daha düşük fiyatlara mal ederek kendi imkanlarımız içerisinde bunu üretmek ve süs bitkileri ile peyzaj düzenlemelerini yaparken çalı bitkilerini de kendimiz üretmek suretiyle 2 tane sera yaparak ilçemize bunu bu süreçte kazandırdık.”

Semt Sahaları ve Trafik Eğitim Pisti

“Gençlerimizin ve çocuklarımızın bulundukları bölgelerde semt sahalarında enerjilerini atabilmeleri, sporlarını yapabilmeleri anlamında bu dönemde ciddi anlamda semt sahası kazandırdık. 12 adet semt sahasını tamamlayarak gençlerimizin hizmetine sunduk. Çocuklarımızda trafik bilincinin oluşması için Binicilik Tesislerimizde yenileme çalışmaları kapsamında 5 dönümlük alana Çocuk Trafik Eğitim Pisti kazandırdık. Ayrıca o bölgede amatör spor kulüpleri için bir amatör spor kulüp binası yaparak Ünye’mizde faaliyet gösteren 5 amatör spor kulübün kullanacağı şekilde teslimini yaptık.”

“Türkiye’nin en büyük AVM Kütüphaneyi Ünye’ye kazandırdık”

“Son yıllarda çok revaçta olan AVM kütüphane konseptinden yola çıkarak gençlerin ve çocukların istifade etmeleri için AVM kütüphaneciliğinde en büyük diyebileceğimiz bir kütüphaneyi Ünye AVM’mize yaparak, hizmete sunduk ve ilginin de çok yüksek olduğuna şahit oluyoruz. Kefelihan’ı ise çocuk ve bebek kütüphanesi olarak ilçemize kazandıracağız. Çok hızlı bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Kefelihan’daki çocuk ve bebek kütüphanesini de 2-3 ay içinde hazır hale getireceğini, içerinin konsepti de hazırlanarak hizmete sunacağız.”

“Ünye Kalesi 2024 Yılı Turizmi Sezonunda Kapılarını Açacak”

“Ünye Kalesi’nde dehlizlerin temizlenmesi, yürüyüş yolu ve Türkiye’de ilk ve tek olan dehlizin raylı sistemle ziyaret edilebilir olması turizm açısından çok önemli bir çalışmaydı. Kale’ye giden yolların Büyükşehir Belediyemiz tarafından asfaltlanmasıyla çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamladık. İnşallah 2024 turizm sezonunda kalemiz ziyarete açılarak hem yerli hem de yabancı turistlerin ziyaretine sunulmuş olacak”

“OSB’de 4 Fabrika Hizmet Verme Aşamasına Geldi”

“Ünye OSB’de 4 fabrika bitti, hizmet verme aşamasında. İnşaat faaliyetinde olan firmalar var. Diğerleri ise projelerini OSB yönetimine teslim ettiler. İnşallah projelerini 2 yıl içinde tamamlayıp faaliyete geçirerek Ünye’deki istihdama ciddi şekilde katkı sağlayacak. OSB’de doğalgaz oraya götürüldü, kanalizasyon şuanda arıtmaya bağlandı. Su ve elektrik altyapıları tamamlandı. Orada sadece üst yapı çalışması kaldı. Ama bütün parseller kendi parsellerine ulaşılabilir durumda. Yatırım ve inşaat faaliyeti noktasında orada bir sıkıntı yok.”

Batı Park Projesi

“Batı Park projemizde çalışmalar hızla devam ediyor. Yaz dönemine yetiştirmeye gayret ediyoruz. Altyapı işleri tamamlandı. Peyzaj bölümüne doğru geldik. Yine o bölgede çalışmalarına Gölevi cafe restoran çalışmamız vardı. Bu ay itibariyle ihalesini yaparak çalışmaya başlayacağız.” dedi.

“Kadınlar Plajı Vecdi Diker Hatıra Ormanı’nın Bulunduğu Alanda Yer Alacak”

“Kadınlar Plajı, mahremiyetine özen gösteren kardeşlerimizin de rahatlıkla denize girme ihtiyaçlarını karşılamak üzere planlanmış bir yerdi. Ama zaman içerisinde oradaki gelişme ve yapılaşma oradaki mahremiyeti ortadan kaldırdığı için kadınlarımız için hem park sorununun olmadığı, hem de onlar açısından mahremiyetin %100 sağlanacağı bir alanı Vecdi Diker Hatıra Ormanımızın, Çınarsuyu Halı Sahamızın yanındaki alanı yaz dönemine hazırlamak için yola çıkmış durumdayız. Otopark sorunu olmayan, denize girmek isteyenlerin denize girebileceği, piknik yapmak isteyenlerin güneşten etkilenmeden çam ağaçlarının gölgesinde piknik yapabileceği bir alanı yaz ayına hazırlıyoruz.”

Yarı Olimpik Yüzme Havuzu

“Gölevi Mahallesi’nde yarı olimpik yüzme havuzu çalışmalarımız da hızla devam ediyor Saunası, Türk hamamı olan, yarı olimpik yüzme havuzu olan alanı 3 ay içinde tamamlayıp hizmete alacağız.”

Aloğlu Değirmeni Turizme Kazandırılıyor

“3 taş değirmen olan Aloğlu Değirmeni’nin kamulaştırma işleminin ardından çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Projesi son aşamaya geldi. Onu da şehrimize kazandırarak bir turizm destinasyonu olarak turizme kazandırılması için hedeflerimiz devam etmektedir”.

Başkan Tavlı’nın değerlendirmelerinin ardından gündem maddelerinin görüşülmesiyle toplantı sona erdi.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler