HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
1 Ocak 2024 Pazartesi Saat: 17:56

JAPONYA SALLANMAYA DEVAM EDİYOR

Japonya'nın batısındaki İshikawa eyaletinde ve bu bölgedeki Noto Yarımadası kıyısında farklı büyüklükte depremler devam ediyor.
JAPONYA SALLANMAYA DEVAM EDİYOR

Japonya'nın batısındaki İshikawa eyaletinde ve bu bölgedeki Noto Yarımadası kıyısında farklı büyüklükte depremler devam ediyor. Japonya Meteoroloji Ajansı'nın (JMA) verilerine göre, İshikawa'nın Noto Yarımadası ve açıklarında son iki saat içinde 5 ila 7,6 büyüklüğünde 11 deprem kaydedildi.

Yerel saatle 16.06'da 5,7, 16.10'da 7,6, 16.18'de 6,1, 16.39'da 5,2, 16.42'de 5,2, 16.48'de 5, 16.56'da 5,7, 17.07'de 5,2, 17.29'da 5, 18.03'te 5,3 ve 18.08'de 5,6 büyüklüğünde depremler yaşandı. Ayrıca, bölgede yerel saatle 18.14 ile 22.11 arasında 4 ile 5 arası büyüklükte toplamda 20'den fazla deprem daha meydana geldi.

JMA, çeşitli büyüklüklerdeki artçı sarsıntıların önümüzdeki hafta içerisine kadar devam edebileceğini öngörüyor. İshikawa Eyalet Polisi, bölgede birkaç binanın çöktüğünü, enkaz altında kurtarılmayı bekleyen 6 kişi tespit edildiğini ve Wajima kentinde bir binada yangın çıktığını bildirdi.

Bu sarsıntılar İshikawa genelinde olduğu gibi Japon Denizi (Doğu Denizi) kıyısındaki Toyama, Fukui ve Niigata eyaletleriyle başkent Tokyo ve çevresinde de hissedildi. Depremlerin ardından Yamagata, Niigata ve Toyama sahillerine maksimum 3 metre yüksekliğinde tsunami dalgalarının ulaştığı belirtildi.

Nükleer Düzenleme Kurulu'na göre, depremin merkez üssü yakınlarındaki Niigata ve Fukui eyaletlerinde bulunan nükleer güç santrallerinde herhangi bir anormallik tespit edilmedi. Ancak İshikawa'nın Nanao kentinde Hokuriku Electric Power firmasına ait Nanao Ota Termal Güç Santrali'nde jeneratörlerin durdurulduğu duyuruldu.

Ayrıca, bölge geneline hizmet veren East Japan Railway firmasına ait Tohoku, Joetsu ve Hokuriku hızlı tren hatlarında bir süreliğine seferlerin durdurulduğu bildirildi.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, bölgede hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ve halka tahliye çağrılarına uyma çağrısı yaptı. Güney Kore'nin Japon Denizi (Doğu Denizi) kıyısındaki Gangwon eyaleti sahilinde ise yarım metre yüksekliğinde dalgaların oluştuğu belirtildi.

Son büyük deprem Mayıs 2022'de yaşanmıştı. Tokyo Üniversitesi'nden emekli sismoloji profesörü Hirata Naoşi, çok sayıda depremin ardından yıkılmayan binaların "çökme riski" taşıdığını ifade etti. Noto'da sismik hareketliliğin Aralık 2020'den beri devam ettiğini ve son büyük depremin Mayıs 2022'de kaydedildiğini belirten Hirata, tahliye uyarıları kaldırılana kadar bölgeye geri dönmemek gerektiğini vurguladı.


HABER MERKEZİ

 




Anahtar Kelimeler : JAPONYA, SALLANMAYA, DEVAM, EDİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler