HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
29 Aralık 2023 Cuma Saat: 14:55

Milyon Liralık Uyuşturucu ve Kaçak Eşya Ele Geçirildi

2023 yılında 23 milyar 74 milyon liralık uyuşturucu ve kaçak eşya ele geçirildi.
Milyon Liralık Uyuşturucu ve Kaçak Eşya Ele Geçirildi

Ticaret Bakanı Bolat, bu yılın, 2022'ye göre yüzde 93 değer artışıyla bu miktarı yakaladıklarını belirtti. Bolat, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Komuta Kontrol Merkezi'nde gerçekleştirilen 2023 Yılı Kaçakçılık Verileri Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Bakan Bolat, Türkiye'nin "Türkiye Yüzyılı" vizyonu doğrultusunda, ihracat temelli kalıcı ve istikrarlı büyüme için çaba harcadıklarını vurgulayarak, kaçakçılık ve yasa dışı ticaretin engellenmesi için modern araçlar ve uzman personelle çalışmalarının sürdüğünü aktardı. Hava, kara, deniz ve demir yollarında her aracın dikkatlice takip edildiğini belirtti ve yasa dışı faaliyetlerin hızla tespit edildiğini vurguladı.

Ayrıca, Gümrüklü sahalarda milyonlarca taşıtın, eşyanın ve yolcunun denetlendiğini dile getiren Bolat, İçişleri Bakanlığına bağlı kurumlarla koordineli bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. Bolat, uyuşturucu ticaretinin Türk aile yapısına zarar vermemesi adına mücadele ettiklerini, terör örgütlerinin gelir kaynaklarından biri olan uyuşturucu ticareti ve yasa dışı ticarete karşı önemli operasyonlar yürüttüklerini vurguladı.

Türkiye'nin dış ticaretinin arttığına da değinen Bolat, gümrük kapılarında yapılan işlemlerde ticaret erbabının işlerini hızlı ve etkili bir şekilde yaparken yasa dışı faaliyetleri önlemeye yönelik kontrollerin devam ettiğini belirtti.

Son olarak, Bolat, 2023'te yakalanan kaçakçılık ve yasa dışı ticaret miktarlarını detaylandırarak, 2024'te de yasa dışı ticarete karşı mücadelelerinin sürdürüleceğini ve yasal ticareti kolaylaştıracaklarını vurguladı.


HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : Milyon, Liralık, Uyuşturucu, ve, Kaçak, Eşya, Ele, Geçirildi

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler