HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
27 Aralık 2023 Çarşamba Saat: 12:37

Artan Et Fiyatlarına Karşı Çözüm!

Et ve Süt Kurumu, artan et fiyatlarına çözüm bulmak amacıyla adımlarını attı.
Artan Et Fiyatlarına Karşı Çözüm!

Et ve Süt Kurumu, artan et fiyatlarına çözüm bulmak amacıyla adımlarını attı.

ESK, kırmızı et piyasalarını düzenleme görevi kapsamında kesimlik hayvan satışlarına başlayacak.

Kurumun internet sitesinden yapılan açıklamada, et endüstrisinde faaliyet gösteren firmalara yönelik kesimlik sığır satışının detayları paylaşıldı. ESK'nin hedefi, et fiyatlarını dengelemek için etçi ve kombine ırklardan ortalama 700 kilogram canlı ağırlığındaki kesimlik sığırları satmak.

Kesimlik büyükbaş hayvanların teslimatı Derince-Bandırma Limanı'nda gerçekleştirilecek ve teslimattan itibaren üç gün içinde kurum personeli gözetiminde kesimler yapılacak. Başvurular, 27 Aralık 2023 ile 8 Ocak 2024 tarihleri arasında Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü'ne yapılacak. Ayrıca, kesimlik büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkasların canlı kilogram satış fiyatının 130 lira + KDV olduğu bilgisi verildi.

İlk kez başvuruda bulunacak firmalardan istenen belgelerin eksiksiz ve imzalı olarak teslim edilmesi gerekiyor. Daha önce başvuru yapmış olan firmalar ise mevcut evraklarının inceleneceği ve dilekçe ile başvuruda bulunmalarının yeterli olacağı belirtildi.

Bu adımın, et fiyatlarındaki artışın kontrol altına alınması ve tüketiciye daha uygun fiyatlarla et sunulması açısından önemli olduğu vurgulandı.


HABER MERKEZİ

 





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler