HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
24 Aralık 2023 Pazar Saat: 10:05

Siyah zeytin mi yeşil zeytin mi?

Zeytinin Yeşili ve Siyahı: Mükemmel Mucizelerin Karşılaştırılması...
Siyah zeytin mi yeşil zeytin mi?

Zeytin, yeşiliyle de siyahıyla da gerçek bir mucize olarak kabul edilir. Bu harika meyvenin ham ve olgunlaşmış hallerini karşılaştırmak ise kolay bir görev değildir. Ayrıca, birinin diğerine üstünlüğünü savunmak anlamsız ve gereksiz bir meseledir.

Beslenme alışkanlıklarımızda, özellikle kahvaltılarda ve atıştırmalıklarda, siyah zeytin öncelikli tercih edilir. Olgunlaşmış bir meyve olan siyah zeytin, suyunu büyük ölçüde kaybetmiş olduğu için yeşil zeytine göre iki kat daha yoğun yağ içerir. Dolayısıyla, kalori içeriği daha yüksektir. Diyetisyenlerin bir porsiyon olarak tanımladığı 5-6 adet (yaklaşık 15 gram) zeytinin yeşili yaklaşık 20 kaloriyken, siyahı 50 kalori civarındadır. Ayrıca, siyah zeytinin posa, sodyum ve fosfor içeriği daha yüksektir.

Yeşil zeytinin su içeriği daha fazla olup A vitamini daha güçlüdür. Her iki tür de hidroksitirozol başta olmak üzere zengin fenolik bileşenler içerir ve bu nedenle "kansersavar" besinler listesinde yer alır. Ayrıca, her iki türde de bol miktarda terpen grubu antioksidanlar bulunur, özellikle de oleuropein madde içeriği yüksektir. Bu madde aynı zamanda güçlü bir ağrı kesici ve kemik koruyucu olarak bilinir.




Anahtar Kelimeler : Siyah, zeytin, mi, yeşil, mi?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler