HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
23 Aralık 2023 Cumartesi Saat: 16:13

FAZLASI ZARAR

Kahve, genelde sağlıklı ve faydalı bir içecek olarak bilinse de, bazı hastalıkları olan veya ilaç kullanan bireyler için tüketimi sakıncalı olabilir.
FAZLASI ZARAR

Kahve, genelde sağlıklı ve faydalı bir içecek olarak bilinse de, bazı hastalıkları olan veya ilaç kullanan bireyler için tüketimi sakıncalı olabilir. Aynı zamanda sağlıklı bireyler için de aşırı kahve tüketimi olumsuz etkilere neden olabilir.

Özellikle tansiyon, kalp ritmi bozukluğu (aritmi), taşikardi ve diğer kalp hastalıkları olan kişilerde, kahve tüketimi çarpıntıya yol açabilir. Bu etki, kalp hastalığı olmayan bireylerde de aşırı kahve tüketimi sonucunda ortaya çıkabilir. Tansiyon hastalarında ise kahve tüketimi, kan basıncının artmasına neden olabilir. Bu nedenle, kahve tüketiminde ölçülü olunmalıdır.

Günlük 3 fincanın üzerindeki kahve tüketiminin doğurganlığı olumsuz etkileyebildiği ve 5 fincanın üzerindeki tüketimin kemik erimesine yol açabileceğini gösteren bilimsel çalışmalar bulunmaktadır. Ayrıca, aşırı kahve tüketimi uykusuzluk, gerginlik, sinirlilik ve hassasiyet gibi olumsuzluklara neden olabilir.

Kansızlık sorunu yaşayan bireylerde, aşırı kahve tüketimi demir emilimini azaltarak kansızlığı şiddetlendirebilir. Bu kişilerin kahve tüketiminde hekimlerine danışmaları, tüketim zamanlarını kontrol etmeleri (özellikle yemeklerden 45 dakika önce veya sonra) önerilmektedir.

Sonuç olarak, kahvenin sağlık üzerindeki etkileri bireyden bireye değişebilir, bu nedenle herkesin kendi sağlık durumunu dikkate alarak kahve tüketimini ayarlaması önemlidir.

 




Anahtar Kelimeler : FAZLASI ZARAR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler