HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
23 Aralık 2023 Cumartesi Saat: 13:26

FINDIK FİYATINDA SON DURUM

Karadeniz bölgesindeki üreticiler, ellerinde kalan fındık için fiyat arayışında.
FINDIK FİYATINDA SON DURUM

Karadeniz bölgesindeki üreticiler, ellerinde kalan fındık için fiyat arayışında. Ordu’da fındık fiyatları ortalama 91 ile 96 TL arasında değişerek tüccarlardan alıcı buluyor.

Bu sene piyasa şartları, Toprak Mahsülleri Ofisi’nin belirlediği fiyatları geçtiği için tüccarlar için avantajlı bir dönem oluştu. TMO’nun 50 randıman levant kalite fındık için belirlediği fiyat 82.5 TL, Giresun Kalite Fındık için ise 84 TL idi. Fındığı elinde bulunduran üreticiler, fiyatların yükseleceği zamanı beklemeye başladı.

Fındık fiyatlarında Sakarya’da kilogram başına 90 ile 104 TL arasında seyrederken, Samsun’da 89 ile 95 TL civarında işlem görüyor. Trabzon 91 ile 93 TL, Düzce ise 90 ile 94 TL aralığında fındık alımı yapıyor. Giresun serbest piyasasında ise 520 randıman fındık 97 ile 100 TL arasında işlem görüyor.

Zonguldak ve Kocaeli bölgelerindeki güncel piyasa fiyatları sırasıyla 90-92 TL ve 90-93 TL olarak belirlendi. Ordu’nun sahil bandında 91 TL civarında seyreden fındık fiyatları, yüksek kesimlerde 100 TL’yi aşan bir potansiyel gösteriyor. Ancak önümüzdeki dönemde fiyatların nasıl seyredeceği şu an için kestirilemiyor.

Fiyatları artıran etkenler arasında üretim düşüklüğü, hava koşulları, talepteki artış ve piyasa beklentileri öne çıkıyor. Özellikle Toprak Mahsulleri Ofisi’nin belirlediği fındık fiyatlarında her sene bu etkenler belirleyici oluyor.

 




Anahtar Kelimeler : FINDIK FİYATINDA SON DURUM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler