HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
22 Aralık 2023 Cuma Saat: 14:14

DAĞLARDAN GELEN LEZZET ÜRETİM KÜLTÜRÜNE GİRDİ

Ordu'da üretime verilen desteklere bir yenisi daha eklendi.
DAĞLARDAN GELEN LEZZET ÜRETİM KÜLTÜRÜNE GİRDİ

Ordu'da üretime verilen desteklere bir yenisi daha eklendi. Büyükşehir Belediyesi tarafından, Mesudiye ilçesindeki çiftçilere, “Kuşburnu Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında,3 bin 750 adet kuşburnu fidanı dağıtıldı. Fidanların toprakla buluşturulmasıyla 30 dönüm atıl arazi tarımla buluşturulacak. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin, üreticilerin alternatif gelir kaynaklarını çeşitlendirmek amacıyla başlattığı projelere her gün bir yenisi ekleniyor. Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in kırsal kalkınma hedefleri doğrultusunda devam eden çalışmalarda gerek kahvaltılık gerekse meyve suyu ve çay tüketimi açısından güçlü bir ticari ürün olan kuşburnu, üretim kültürüne giriyor. 

3 BİN 750 KUŞBURNU FİDANI DAĞITILDI

Büyükşehir Belediyesi, dağlardan gelen lezzet olarak bilinen kuşburnunun profosyonel olarak yetiştirilmesi için yeni proje başlattı. “Kuşburnu Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında Mesudiye ilçesine bağlı Konacık ve Kale mahallelerindeki 14 üreticiye yüzde 20 üretici katkısı alınarak, rosa canina çeşidi toplam 3 bin 750 adet kuşburnu fidanının dağıtımı yapıldı.Projeyle birlikte ise 30 dönüm kapama kuşburnu bahçesi oluşturulması hedeflendi. 

KONACIK MAHALLE MUHTARI BAŞKAN GÜLER'E TEŞEKKÜR ETTİ

Mesudiye ilçesi Konacık Mahallesi Muhtarı Ömer Osmanoğlu, “Mesudiye ilçemizin birçok mahallesinde olduğu gibi Konacık mahallemizde de kuşburnu doğada yetişmekteydi. Kuşburnu yetiştiriciliği ile ilgili daha verimli ve ticari bir faaliyet yapabilmek amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyemiz Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile irtibata geçtik. Teknik personeller gelip bizleri ziyaret ettiler ve verimli bir üretim yapabilmek amacıyla istişarede bulunduk. Bugün de fidanlarımızı aldık. Kuşburnu fidanı ile birlikte yöremizde tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla bizlere birçok destek sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ediyoruz” dedi.

C VİTAMİNİ DEPOSU

Ordu’nun Mesudiye ilçesinde dağlardan gelen lezzet olarak bilinen kuşburnundan yapılan reçel ve marmelatlar hem aile hem de ilçe ekonomisine katkı sunuyor. Kış aylarında marmelat ve reçel olarak kahvaltı sofralarını süslemesinin yanı sıra çayı ve meyve suyu da yapılan kuşburnu, C vitamini açısından zenginliğiyle dikkatleri çekiyor.




Anahtar Kelimeler : DAĞLARDAN, GELEN, LEZZET, ÜRETİM, KÜLTÜRÜNE, GİRDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler