HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
22 Aralık 2023 Cuma Saat: 14:10

Sosyal Medyada Mükemmel Yaşamın Zararları

Sosyal medyanın günlük yaşantımıza etkisi üzerine yapılan çalışmalarda, sürekli olarak "mükemmel" yaşamların ve görüntülerin paylaşılmasının insan psikolojisini olumsuz yönde etkilediği ortaya çıktı.
Sosyal Medyada Mükemmel Yaşamın Zararları

Sosyal medyanın günlük yaşantımıza etkisi üzerine yapılan çalışmalarda, sürekli olarak "mükemmel" yaşamların ve görüntülerin paylaşılmasının insan psikolojisini olumsuz yönde etkilediği ortaya çıktı. Aile, çift ve evlilik terapisti Anila Çelik, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya platformlarında sıkça karşılaşılan seyahatler, ilişkiler, ve mükemmel yaşam tarzlarının sürekli olarak sergilenmesi, genellikle seçilmiş, düzenlenmiş ve en iyi yönleri yansıtan içeriklerle doludur. Bu durum, insanların kendi yaşamlarını sürekli olarak başkalarıyla kıyaslamasına ve bu kıyaslamaların olumsuz psikolojik etkilere yol açmasına neden olabilir.

Anila Çelik, sosyal medyada mükemmel olarak gösterilen hayatların izleyicilerde kendi yaşamlarını sorgulama eğilimine sebep olduğunu belirtiyor. Bu durum, özellikle mükemmel görüntülerin gerçekçi olmamasına rağmen, kişilerde özsaygı eksikliği ve kendine karşı olumsuz duyguların oluşmasına zemin hazırlayabilir.

Sürekli olarak "mükemmel" hayatları izlemenin olumsuz psikolojik etkilere yol açtığı belirtilirken, bu etkiler arasında özsaygı ve kendine güven azalması, anksiyete, duygusal sıkıntı, stres, dikkat eksikliği ve gerçeklikten uzaklık gibi durumlar ön plana çıkıyor.

Uzmanlar, her bireyin deneyimlerinin farklı olabileceğini ancak mükemmel yaşam algısının genel olarak sosyal medya kullanıcılarının duygusal refahını etkileyebileceğini vurguluyor. Bu olumsuz etkileri azaltmak için sağlıklı bir denge kurmak, gerçeklikle bağlantıyı korumak ve sosyal medyayı olumlu bir şekilde kullanmak önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Mükemmel yaşam algısının insan psikolojisi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak ve daha sağlıklı bir denge kurmak adına Anila Çelik, bireylerin kendi yaşamlarını sürekli olarak başkalarıyla kıyaslamaktan kaçınmalarını, gerçeklikten uzaklaşan sosyal medya içeriklerine karşı daha bilinçli olmalarını öneriyor.

 

 




Anahtar Kelimeler : Sosyal, Medyada, Mükemmel, Yaşamın, Zararları

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler