HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
11 Kasım 2023 Cumartesi Saat: 16:18

SPOR YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 5 ÖNEMLİ MADDE

Dijitalleşmenin günümüzdeki hızlı yükselişi, birçok işimizi kolayca halletme olanağı sunarken, bu aynı zamanda hareketsiz bir yaşam tarzına zemin hazırlıyor.
SPOR YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 5 ÖNEMLİ MADDE

Dijitalleşmenin günümüzdeki hızlı yükselişi, birçok işimizi kolayca halletme olanağı sunarken, bu aynı zamanda hareketsiz bir yaşam tarzına zemin hazırlıyor.

İnsan vücudu üzerindeki olumsuz etkileri minimize etmek ve en sağlıklı haliyle tutmak için spor yapmak oldukça önemli hale gelmiştir. Ancak, spor salonunda veya açık havada aktivitelerde bulunurken, dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Aksi takdirde, sağlığımız için yapmaya çalıştığımız spor, ciddi sakatlıklara yol açabilir.olduğumuz spor bizim daha ciddi sakatlıklarla karşılaşmamıza neden olabilir.

İşte spor yaparken dikkat edilmesi gereken beş önemli madde;

1- Spora başlamadan önce, mutlaka sağlık kontrolünden geçmeliyiz. Kardiyovasküler olarak yapacağımız spora, uygun olup olmadığımızı bir uzmana danışmalıyız.

2- Yaşımıza ve kilomuza uygun spor seçmeliyiz. 20-30 yaş aralığında daha yoğun antrenmanlar yapılabilirken, 40 yaş üzerinde antrenmanların yoğunluğu azaltılmalıdır.

3- Spor yaparken vücudumuza doğru dinlenme zamanlarını tanımalıyız. Bu sebeple, antrenmanların sıklığını vücudu aşırı strese sokmayacak şekilde ayarlamalıyız. Haftada 3 gün antrenman yapmak sağlık için yeterlidir, eğer hedef profesyonel olarak çalışmak ise, bu süre yaşa da bağlı olarak 5 güne çıkarılabilir.

4- Spor yaparken zemin ve uygun ekipman seçimi çok önemlidir. Kıyafetler ne çok bol, ne de hareketimizi engelleyecek kadar dar olmamalıdır. Teri kolaylıkla dışarı atabilecek özellikte olmalıdır ve vücudun nefes almasını engellememelidir. Ayakkabı seçimine özellikle dikkat edilmelidir, ayak tabanı tam desteklemeli, ayağı iyice kavramalı ve sert yüzeylerde darbe emici özelliği olmalıdır.

5- Spor öncesi ve sonrası beslenmeye dikkat edilmelidir. Spordan en az 1,5 saat önce yemek yenmiş olmalı, çok boş ya da çok dolu mide ile spor yapılmamalıdır. Alınan karbonhidrat ve protein miktarlarına dikkat edilmelidir.

 

 

 




Anahtar Kelimeler : SPOR, YAPARKEN, DİKKAT, EDİLMESİ, GEREKEN, 5, ÖNEMLİ, MADDE

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler