HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
30 Mayıs 2023 Salı Saat: 13:07

GENÇLER TÜTÜNE ERKEN YAŞTA BAŞLIYOR

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Celalettin Kocatürk; “Gençlerimiz tütün ürünlerine giderek daha erken yaşta başlıyor” dedi.
GENÇLER TÜTÜNE ERKEN YAŞTA BAŞLIYOR

HABER: MEHMET EMİN DANIŞ

Sigaranın zararları konusunda bir açıklama yapan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Celalettin Kocatürk; “Gençlerimiz tütün ürünlerine giderek daha erken yaşta başlıyor” dedi.

Açıklamasında tütünün başta akciğer ve kalp olmak üzere tüm organlara zarar verdiğini hatırlatan Prof. Dr. Celalettin Kocatürk; “Sadece tek örnek vermek gerekirse, uzun süre günde 1 paket sigara içen 100 kişiden 15’i, 2 paket içen 100 kişiden 20’si, 3 paketten daha fazla içen 100 kişiden 25’i akciğer kanseri oluyor. Bu nedenle en kısa ve net cümle söylemek gerekirse, başlamayın, başladıysanız hemen bırakın ve bu sanıldığı kadar zor da değildir yani başarabilirsiniz” dedi.

Tütün ve tütün ürünlerinin çevreye zararlarını da hatırlayan Prof. Dr. Kocatürk, şöyle devam etti; “Dünyada 3.5 milyon hektar verimli arazi tütün ekimine ayrılıyor, her yıl 200 bin hektar orman yok oluyor. Sağlıklı gıda ve suya olan ihtiyaç giderek artıyor. Unutulmamalıdır ki dünyanın tütüne değil, yiyeceğe ihtiyacı var. Malesef ülkemiz en fazla tütün kullanımında Bulgaristan’dan sonra Avrupa ikincisi durumundadır. Gençlerimiz tütün ürünlerine giderek daha erken yaşta başlıyor. Bu büyük tehlikeye ‘dur’ demeliyiz.” 




Anahtar Kelimeler : GENÇLER, TÜTÜNE, ERKEN, YAŞTA, BAŞLIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler