HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
22 Eylül 2022 Perşembe Saat: 09:19

‘TÜRKİYE’DE ÇOK BÜYÜK BİR SORUN VAR’

Deva Partisi Ünye ilçe başkanlığına parti binası toplantı salonunda gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısının ardından Ünye de esnaf ziyareti gerçekleştirdi.
‘TÜRKİYE’DE ÇOK BÜYÜK BİR SORUN VAR’

Deva Partisi Ordu İl Başkanı Erkan Türkmen ve yönetim kurulu üyeleri, Kumru Korgan ve Fatsa ilçe başkanlarıyla birlikte  Deva Partisi Ünye ilçe başkanlığına  parti binası toplantı salonunda gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısının ardından Ünye de esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Deva Partisi Ordu İl Başkanı Erkan Türkmen, il yönetimi ve ilçe başkanları ile birlikte geldiği Ünye Deva Partisi İlçe Başkanlığı toplantı salonunda düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında kendini tanıtarak” “Babamda eski bir siyasetçi, Anavatan Partisi’nde ilçe ve il başkanlığı yaptı. 1995 yılında da milletvekili adayıydı. Daha sonra biz uzun süre siyaseti bıraktık. Ama geldiğimiz noktada gördük ki düzgün insanlar siyaseti yapmaz, kenara çekilirse ülke ne hale geliyor bunu hep beraber yaşayıp gördük. Haliyle bıçak kemiğe dayandı. Müdahale etmek zorundayız. Artık bu iş bir kişinin sorunu değil, tüm ülkenin sorunu. Eğitimli insanlarımız yurtdışına gitmek için can atıyor. Hepimizin hayali, çocuklarımız yurtdışında yaşasın, orada okusun. Herkesin kafasının arkasında böyle bir plan var. Oysaki bizim çocukluğumuzda kendi kendine yeten yedi ülkeden biriydik. Biz kendi kendimize çok rahat bakabiliyorduk. Bugün bakıyoruz Ukrayna’dan gemi ile buğday ve zeytinyağı geldi diye alkışlar duruma geldik, seviniyoruz ”dedi

Başkan Erkan Türkmen” Bu görev bana bir yıl önce teklif edilmişti. Bir takım düşüncelerimden dolayı erteledim. Sağ olsun Ali Babacan Bey ile bir araya geldik. Artık taşın altına elimizi koymamız gerektiğini düşündük. Düzgün, dünya tarafından kabul edilen, okuduğu eğitim, yaptığı işler dolayısıyla da takdir gören bir liderimiz var. Ona da inanarak bu görevi 15 Haziran’da kabul ettik. Sağ olsunlar Ünye İlçe Başkanımız İrfan Tosun Bey bizi iki kez ziyaret etti. Biz de ilk Ünye’yi ziyaret ettik.

Başkan Erkan Türekmen ”Fındıkla ilgili bir takım fiyatlar açıklandı. Geldiğimiz noktada şuanda pazarda fındık açıklanandan 10 TL yani %20 oranında düşük bir fiyattan işlem görüyor. Şuanda 43-44 lira. İnsanlar TMO’dan randevu alamıyorlar. TMO dönüm başına bildiğim kadarıyla 140 kg fındık alıyor.

Tamamını alacağız diye bir açıklama yok. Bu yıl eğer tamamını alacağız ve kısıtlama yapmayacağız dese bu fiyat farkı otomatikman kalkacaktır. Fındıkta şuanda bir tekelcilik var. Sayın Cumhurbaşkanının açıkladığı fiyatı sonrası tekelci firma ne açıklayacak diye bekleniyor. Böyle bir durum kabul edilemez. Bütün siyasi kimliklerimizi bir kenara bırakalım. Bir şekilde buna tepki koyalım, eyleme geçirelim. Bununla ilgili STK’larla da görüştük, il başkanlarıyla da görüştük. Bu fiyat böyle olduğu müddetçe bir şekilde miting yapmaya kararlıyız.

Herkes anketlerden falan bahsediyor. Çok seçim gördüm. Hepimiz göreceğiz ki 2023 seçimlerinde bu sistem değişecek. Yerine gelen aday mutlaka parlamenter rejime geçecek. Türkiye’de 6 tane siyasi parti siyasi kimliklerimizi bırakalım mutlaka bu sistemi değiştirelim diyorlarsa Türkiye’de çok büyük bir sorun var demektir. Bizim altılı masada bulunmamızın gayesi ilk önce Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini değiştirmek için parlamenter rejime geçiş için alt yapıyı oluşturmak mevcut sahayı düzenlemek.

Partimizin başkan Tosun tarafından Ünye’de Kurulmuş çok güzel ve heyecanlı bir ekibi var. Ünye’de de çok güzel bir ekip var, güzel bir heyecan var. Sahada da görüyoruz, gittiğimiz esnaflardaki ilgiyi görüyoruz. Sayın Ali Babacan’ın şahsına bu zamana kadar ki dürüstlüğüne büyük bir ilgi var. Bizde elimizden geldiğince ona layık olup bu işi hakkıyla 2023 seçimlerinde bu iktidarı değiştirerek yapmak istiyoruz.”

Biz damla damla büyüdük diyen Deva Partisi Ünye ilçe Başkanı Gazeteci İrfan Tosun “Türkiye’de ciddi bir problem olduğundan dolayı 6 farklı siyasi görüş Türkiye’nin sorunlarını çözüme kavuşturma noktasında bir araya geliyorlarsa demek ki çok ciddi ve önemli bir problemimiz var. Her geçen gün damla damla büyüdük büyümeye devam ediyoruz “dedi..

”Gelecek nesillerin kim hakkını yediyse hesaptan kaçtıysa, hesap vermediyse, hesap vermeden çekip gittiyse zannetmesin ki hesap sorulmayacak. Kimsenin korkması için söylemiyoruz. Ama bu millet artık dayanamaz hale geldi, markete giremez hale geldi. Bu ülke de 106 bin tane evladımız okul kayıtlarını dondurmak zorunda kaldı. Ev bulamıyorlar, yurt bulamıyorlar. Ama Amerika’da New York’un göbeğine yurt yapıyorlar. İnsanları kandırıyorlar. Ülkede ev yapacağınıza yurt yapın çocuklarımız okusun. Bir anne babanın evladının okula gidememesinin ne demek olduğunu ancak onu yaşayan anlar. Onun için biz Sayın Ali Babacan’ın tecrübesine kabiliyetine çok güveniyoruz. Ve diyoruz ki Saygıdeğer Ünye, Ordu, Türk halkı bekleyin biz geliyoruz. Türkiye’nin devası Deva geliyor” dedi.

Deva Partisi Ordu İl Başkanı Erkan Türkmen, Deva Partisi Ünye İlçe Başkanı İrfan Tosun ve yönetim kurlu üyeleri il yönetimi ve ilçe başkanları Ünye de esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

 nAHMET YENİN




Anahtar Kelimeler : ‘TÜRKİYE’DE, ÇOK, BÜYÜK, BİR, SORUN, VAR’

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler