HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
16 Nisan 2022 Cumartesi

DEVA KURMAYLARININ YOĞUN ORDU MESAİSİ

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Uçak ve DEVA Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Dudu Özkan’ın Ordu ziyareti yoğun temaslarla geçti. Gece geç saatlerde Ordu’ya gelen ve partinin Gülyalı İlçe Teşkilatı ile b
DEVA KURMAYLARININ YOĞUN ORDU MESAİSİ

 DEVA  Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Uçak ve DEVA Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Dudu Özkan’ın Ordu ziyareti yoğun temaslarla geçti. Gece geç saatlerde Ordu’ya gelen ve partinin Gülyalı İlçe Teşkilatı ile buluşan Uçak ve Özkan’ın gün içindeki ilk durağı Ordu Ticaret Borsası oldu.

Ordu Ticaret Borsası’nda başkan Ziver Kahraman ve Genel Sekreter Birol Öztürk tarafından karşılanan DEVA Partililer, sıcak karşılamadan memnun ayrıldılar. Ziyaretin öncelikli gündem maddesi ittifaklara dayalı seçim tartışmaları ve fındık oldu. İttifak oluşumlarına ve cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik sorulara yanıt veren Uçak ve Özkan, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın partilerinin doğal cumhurbaşkanı adayı olduğunu söylediler. Uçak ve Özkan, genel başkanlarının hükümette yer almasından kaynaklanan bir bagajının olmadığını ve liderlerinin hem ekonominin hem de dışişlerinin başında olduğu dönemin ülkenin en parlak dönemi olduğuna da dikkat çektiler. Dünya fındık üretiminin üçte birini karşılayan Ordulu üreticilerin sorunlarının da konuşulduğu ziyarette söz alan Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman da tarımdaki yanlış politikaların getirdiği olumsuzlukların fındıkta da etkisini gösterdiğine işaret etti. Kahraman, “kalite ve verim artışının bir an önce sağlanması gerektiğine vurgu yaptı ve devletin destek politikalarındaki yanlışlığa dikkat çekerek “burada en sağlıklı çözün alan bazlı yerine verim bazlı desteğe dönülmesidir. Aksi takdirde üreticimiz toprağa yatırım yapmayacaktır. Çünkü alan bazlı destek çiftçiyi kolaylığa sevk ediyor. Bahçesinde olmadan çiftçi kayıt sistemine kayıt olarak bu desteği alabiliyor ama ne verimlilik ne de kalite noktasında istenen seviyeye ulaşılamıyor. Oysa destek verim bazlı olursa toprağa yatırım yapmak gerekecek ve belli kriterler devreye girecek” dedi.

Yerel Yönetimler Eylem Planı

Daha sonra TV 52 kameraları karşısına geçen ve DEVA Partisi politikaları ile dün açıklanan yerel politikalar eylem planını anlatan Uçak, “dış politika, milli savunma ve yargı gibi alanlar hariç yetkinin merkezden yerele devrine yönelik çalışmalarla kayyım uygulamalarına son verileceğini, büyük projelerin halka sorulacağını ve belediyelerdeki rantla mücadele edeceklerini ayrıca on yıl içinde doğal afetler karşısında güçsüz konut kalmamasını sağlayacaklarını” ifade etti.

Ordu Büyükşehir Belediye önündeki eyleme destek

Uçak ve Özkan bu röportajın ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 2 bin 500 işçinin sendikal haklarını alamamalarına karşı yapılan eyleme katılarak işçilerin sorunlarını dinledi. DEVA Partisi Genel Merkez yöneticilerinin gün boyunca süren yoğun mesaisi Muhtarlar Derneği ve esnaf ziyaretinin yanı sıra Fatsa ve Ünye ziyaretleri ile son buldu   .HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : DEVA, KURMAYLARININ, YOĞUN, ORDU, MESAİSİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler