HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
9 Şubat 2022 Çarşamba

“AKP ENGELLİ MAAŞLARINI KESTİ”

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel hükümetin çıkarttığı bir yönetmelikle evde bakım maaşı alan engellilerin %80’inin maaşını kestiğini söyledi.
“AKP ENGELLİ MAAŞLARINI KESTİ”

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel hükümetin çıkarttığı bir yönetmelikle evde bakım maaşı alan engellilerin %80’inin maaşını kestiğini söyledi. 

‘’Kara propaganda’’

Adıgüzel, ‘’Bir kara propaganda var Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gelirse engellilerin maaşları kesilecek diye.  AK Parti'nin özellikle kadın kolları ve gençlik kolları bu propagandayı kullanıyor’’ diye konuştu.

‘’% 80 kapsam dışı’’

Mustafa Adıgüzel, ‘’20 Şubat 2019 tarihinde yayınlanan Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik ile tam bağımlı kısmi bağımlı ayrımı getirilerek daha önceden engelli sayılarak evde bakım maaşı alan insanların %80’i kapsam dışına çıkarıldı’’ yorumunu yaptı

‘’Önerge sunduk’’

Adıgüzel daha sonra şunları söyledi. ‘’Hem engellilerden gelen şikayetler hem hastanelerden yaptığımız araştırmalar hem de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının taşra teşkilatlarının dan gelen bilgiler bu durumu doğruluyor. Hatta taşra teşkilatları bu durumu Bakanlığa şikayet edip çözüm beklediklerini ancak bakanlığın bir çözüm önermediği de söylüyorlar.

Ayrıca bu tam bağımlı kısmı bağımlı ayrımının Dünya Sağlık Örgütü’nde bir örneği yok. Türkiye'deki bu durumu hem Sağlık Bakanlığı'na hem de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na iki ayrı önergeyle sorduk. Bu şekilde bir kısmi bağımlı tam bağımlı ayrımını neye göre yapıyorsunuz diye. Dünyada başka uygulayan ülke var mı?  Maalesef yok.

‘’AKP kendi kesti’’

Burada yapılan şey çaktırmadan kaşla göz arasında engellilerin %80’ini engelli kapsamı dışına çıkarmaktır. Yani engellilerin maaşını AKP kendisi kesmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi bu konuda şunu öneriyor. Avrupa Birliği'nde ve Batı Ülkelerinde bütçenin %3'ü sosyal yardımlara gider. Şu anda Türkiye'de %1’i ancak gidiyor. Biz bunu iki üç katına çıkarmayı vaat ediyoruz.’’

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : “AKP, ENGELLİ, MAAŞLARINI, KESTİ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler